email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτ. Μακεδονίας κατά του Υπουργού Ανάπτυξης

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για το πρόγραμμα επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη στην Κοζάνη, την Κυριακή 22-12-2013 –μία μόλις ημέρα μετά την ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος της (μερικής) άρσης της προστασίας της α΄ κατοικίας.

Ευχερώς παρατηρεί κανείς ότι απουσιάζει από το Πρόγραμμα του Υπουργού, συνάντηση με τη μοναδική ενεργό  Ένωση Καταναλωτών σε όλη την Δ. Μακεδονία, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.Κ.Α) Δυτ. Μακεδονίας.

Δυστυχώς, δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

Εδώ και 1,5 έτος που ανέλαβε η ηγεσία του Υπουργείου, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς τους για την ύπαρξή μας, όχι μόνο ο κ. Υπουργός, αλλά ούτε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Σκορδάς ούτε και ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Στεργίου.

Δεν μας ζητήθηκε ποτέ η γνώμη ούτε ελήφθη ποτέ υπόψιν κάποια δημόσια τοποθέτησή μας για ζητήματα φλέγοντα και τρέχοντα, όπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι ρυθμίσεις των δανειοληπτών, οι πλειστηριασμοί, η ακρίβεια κλπ.

Δεν ρωτηθήκαμε ποτέ ούτε όταν τροποποιήθηκε ο νόμος Κατσέλη (3869/2010) με το νόμο 4161/2013, ο οποίος ταυτοχρόνως προσπάθησε να ρυθμίσει ζητήματα ενήμερων δανειοληπτών – μία πανθομολογούμενη αποτυχία, καθώς δεν ρύθμισε τίποτε απολύτως (γι’ αυτό καλό είναι να μην τον αναφέρουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους…)

Δεν ρωτηθήκαμε για το ζήτημα των πλειστηριασμών της α΄ κατοικίας.

Δεν ρωτηθήκαμε για την καθημερινότητα και τις δυσκολίες των συμπολιτών μας, με τους οποίους είμαστε σε καθημερινή επαφή –υπενθυμίζουμε ότι είναι εγγεγραμμένα περί τα 2000 μέλη και ότι ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με δανειολήπτες – καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κατοικία τους ή η επιχείρησή τους και γενικά η περιουσία τους.

Δεν ρωτηθήκαμε για το ζήτημα της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, καθώς ιδίως η περιοχή μας είναι αυτή με το δριμύτερο ψύχος σε όλη την Ελλάδα.

Δεν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο σε καμία από τις εκατοντάδες καταγγελίες καταναλωτών που χειριστήκαμε και που κοινοποιήσαμε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η παντελής παράλειψή μας από τους πλέον αρμόδιους φορείς αποτελεί κατά τη γνώμη μας στρέβλωση της λειτουργίας της δημοκρατίας, η οποία δυστυχώς οδηγεί πολλούς από τους συμπολίτες μας σε ακραίες πολιτικές επιλογές –και οι τυχόν διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στον κ. Υπουργό και στο πρόγραμμα και στις συναντήσεις ‘ανάπτυξης’ – υπάρχει όμως δυστυχώς και η ολοένα και διευρυνόμενη σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας, την οποία εμείς καθημερινά προσπαθούμε να στηρίξουμε και να βγάλουμε στο φως.

Για το  Δ.Σ.

 Ο    Πρόεδρος                                                                              Η  Γ. Γραμματέας

 

Ιωάννης  Γ. Θεοφύλακτος                                                               Εύη Κτενίδου                             

 

 

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ