email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Τοποθέτηση του Π.Σ Δημήτρη Ψευτογκά για τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Αλβανίας

Ο Π.Σ. κ.Δημήτριος Ψευτογκάς κατα την τοποθέτησή του στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για την διασυνοριακή σύνεργασία Ελλάδα – Αλβανίας είπε τα εξής:

Kύριε πρόεδρε,
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Το πρόγραμμα cross-border Eλλάδας-Αλβανίας, ΙPΑ 2007-2013, που αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Αντωνιάδη αφορά 7 δράσεις προϋπολογισμού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, στους τομείς του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των υδάτων, της επιχειρηματικότητας, της ψηφιοποίησης των πληροφοριών, της τηλεμετρίας, της γεωργίας, της αρχιτεκτονικής κλπ
Το πρόγραμμα αυτό, πιστεύω ότι πρέπει να ενταχθεί και σε μια λογική άμβλυνσης των ανισοτήτων και σε διαπεριφερειακό και σε ενδοπεριφερειακό επίπεδο.
Αυτό θα γίνει μέσω μιας ισόρροπης ανάπτυξης με αειφορία, σεβασμό στο περιβάλλον με ήπιες χρήσεις, με επιμονή στην καινοτομία, στην τεχνολογία και βασικές επιδιώξεις την αύξηση της υπεραξίας της πρωτογενούς παραγωγής, την δημιουργία νέων ποιοτικών προϊόντων, την δημιουργία δικτύων καταναλωτών για την προώθησή τους μαζί με τα επώνυμα παραδοσιακά μας προϊόντα που έχουν αναφορά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Γρεβενών, της Φλώρινας και της Καστοριάς.
Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, χωρίς τον καθορισμό αναπτυξιακών ζωνών, χρήσεων γής και την ίδρυση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτων, επιφανειακών και υπόγειων, σε περιφερειακό επίπεδο, δεν μπορούμε να πάμε σε μια ανάπτυξη με προοπτική.
Εδώ υστερούμε και πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε.
Παρατηρώ  ότι το πρόγραμμα έρχεται και αυτό την τελευταία στιγμή, περιπτωσιολογικά, αποσπασματικά και χωρίς την ενιαία αντίληψη που πρέπει να έχει ένα ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Η τεχνοκρατική του δομή της εισήγησης είναι πασιφανής.
Όλα τα κονδύλια του προϋπολογισμού των έργων είναι παρόμοια και ισοϋψή ανεξαρτήτως αντικειμένου: 597.000ευρώ, 597000 ευρώ, 601000 ευρώ κ.ο.κ
Δεν ξέρω τι «μοιρασιά» θα γίνει και σε ποιούς…
Ειδικά όμως σε αυτή την δύσκολη περίοδο και παρόλες της επιφυλάξεις, θα ψηφίσω την εισήγηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη με τις προσθήκες των προτάσεων του αγορητή της παράταξής μας, του κ. Κιοσέ.
Θα περιμένω όμως έναν αυστηρό έλεγχο στην υλοποίηση του προγράμματος, στην αξιοποίηση των επενδεδυμένων κεφαλαίων, που θα προκύψει μέσα από μια πιστοποιημένη αξιολόγηση, έτσι ώστε να πιάσει τόπο και το τελευταίο ευρώ.
Το πρόγραμμα αυτό πέραν των άλλων έχει και μεγάλη πολιτική και εθνική σημασία.
Ουσιαστικά  φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς, σε μια κρίσιμη και ρευστή περίοδο, και ιδιαίτερα την Ελληνική μειονότητα που αποτελεί συνδετικό κρίκο φιλίας, συνεργασίας, ειρήνης και καλής γειτονίας.
Η Περιφέρειά μας θα πρέπει να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των
Σχέσεων, καθώς θα δώσουν την δυνατότητα επενδυτικών ευκαιριών, νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και θα συμβάλλουν στην αποφυγή της περαιτέρω συρρίκνωσης της Ελληνικής μειονότητας.
Δημήτρης Ψευτογκάς
Περιφερειακός Σύμβουλος
pseftogas2007.blogspot.com

Σχετικά άρθρα

interactive
Επιμελητήριο Γρεβενών
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ