Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΤΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΡΗΓΑΣ
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
SportsBase

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ζιώγας

Τι σκέφτονται στην Ε.Π.Ο για τη νέα Γ’Εθνική – Ταβάνι σε μπάτζετ και κατάργηση των ορίων ηλικίας;

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Γιώργος Σαρρής ανέλυε, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει από τη θέση του προέδρου Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής τότε, τις σκέψεις του για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που απαιτούνταν να γίνει.

Μάλιστα, σχολίαζε ότι την ΕΠΟ περίμενε πολλή δουλειά. Τρία χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει! Ο ίδιος βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβρη στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας, η αναδιάρθρωση έχει εγκριθεί από τις 22 Φεβρουαρίου και, πλέον, άπαντες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, που θα αποτελείται από 6 ομίλους των 16 ομάδων, έκαστος.

Πλέον, οι άνθρωποι της ΕΠΟ βρίσκονται στη διαδικασία της δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν τα σωματεία για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τις οποίες δρομολογεί ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, στον οποίο έχει πέσει το… βάρος της αναδιάρθρωσης.

Με πιο απλά λόγια, συντάσσεται η προκήρυξη της νέας Γ’ Εθνικής! Σήμερα παρουσιάζουμε τις προτάσεις για τους όρους συμμετοχής που θα τεθούν υπό συζήτηση την Τετάρτη στη συνάντηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας, και υπό… ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ!

“Ταβάνι” στα μπάτζετ!

Σε αυτή τη νέα… μέρα που ξημερώνει για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι σαφής η πρόθεση της ΕΠΟ να θέσει αυστηρά οικονομικά πλαίσια, σύμφωνα και με τα προστάγματα της ΟΥΕΦΑ, εντός των οποίων θα πρέπει να κινηθούν τα σωματεία. Ετσι, είναι πολύ πιθανό να μπει ανώτατο όριο στα μπάτζετ, που δεν αποκλείεται να είναι το ποσό των 200.000 ευρώ! Ο προϋπολογισμός κάθε συλλόγου θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και θα κατατίθεται στην ΕΠΟ, η οποία θα προβαίνει στον απαιτούμενο έλεγχο κίνησης.

Με αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας επιθυμούν να εξαλείψουν τις… σπατάλες των προηγούμενων ετών, που αφενός μετατρέπονταν σε δυσβάστακτα χρέη για τις ομάδες, αφετέρου δεν συνάδουν με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Συν τοις άλλοις, κάθε σωματείο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 200 μέλη με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή 100 ευρώ!

Σκέψεις για κατάργηση των ορίων ηλικίας!

Ένα άλλο μείζον ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους των ομάδων, αλλά και αυτούς της Ομοσπονδίας, είναι αυτό των ορίων ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ενδεκάδα. Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου προτίθεται να προτείνει στο συμβούλιο την κατάργηση τόσο του ανώτατου όσο και του κατώτατου όριου ηλικίας για τα επόμενα δύο χρόνια, με σκοπό τη διευκόλυνση των συλλόγων.

Εφόσον, όμως, διατηρηθεί ο κανονισμός, το κατώτατο όριο θα πέσει στα 18 έτη, ενώ σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα μειωθεί και ο αριθμός των ‘μικρών’ που θα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει μία ομάδα. Οπως και να ‘χει, πρόκειται για θέμα που θα απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων τον προσεχή Ιούνιο, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

“Ανοιχτό” το γηπεδικό

Σε ό,τι έχει να κάνει με το γηπεδικό, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αφού δεν έχει ανοίξει ο φάκελος των προϋποθέσεων που αφορούν στη συγκεκριμένη κατηγορία και οι οποίες πρέπει να καλύπτονται για να μπορέσει ένα σωματείο να πάρει την επιθυμητή αδειοδότηση.

Πάντως, κάθε γήπεδο θα πρέπει να έχει ελάχιστη χωρητικότητα τις 500 θέσεις καθήμενοι, ενώ ίσως εξεταστεί η πιθανότητα για 300 θέσεις. Κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, το κάθε σωματείο θα διατηρεί αποκλειστική ή προνομιακή χρήση των χώρων του. Επιθυμία της διοργανώτριας Αρχής είναι να υπάρχει και η δυνατότητα φωτισμού.

Προτεραιότητα στο ελληνικό στοιχείο

Αναφορικά με την… ταυτότητα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη νέα κατηγορία, πρόθεση της ΕΠΟ είναι να διατηρήσει την απαγόρευση της συμμετοχής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, όμως ίσως επιτραπεί αυτή των κοινοτικών, πιθανότατα μέχρι δύο και έως την ηλικία των 24 ετών.

Επίσης, θα τεθεί στο… τραπέζι των συζητήσεων η συμμετοχή των ομογενών! Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους πάγκους, αφού οι προπονητές των ομάδων θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι Έλληνες με δίπλωμα UEFA Β’ και δελτίο πιστοποίησης προπονητή με όλες τις υποχρεώσεις.

Πληροφορίες για ομάδες Νέων-Παίδων και Κύπελλο

Από εκεί και πέρα, τα σωματεία υποχρεούνται να διατηρούν ομάδες Νέων (Κ-18) και Παίδων (Κ-16), τα οποία θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα είτε της κατηγορίας, σε περίπτωση που διοργανωθεί τέτοιο, είτε σε αυτά των Ενώσεων. Σχετικά με το Κύπελλο, οι ομάδες θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις των Ενώσεών τους,

Δικαιώματα και… υποχρεώσεις!

Αναφορικά με τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, την κεντρική διαχείριση θα έχει η ΕΠΟ, ενώ η κάθε ομάδα θα είναι ιδιοκτήτρια των δικών της εμπορικών δικαιωμάτων σε συνεννόηση με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του γηπέδου, στο οποίο θα αγωνίζεται. Τέλος, κάθε σύλλογος οφείλει να ορίσει υπεύθυνους Γηπέδου, Νομικής εκπροσώπησης, αλλά και Εμπορικών και Διοικητικών υποθέσεων.

Προβιβασμός και υποβιβασμός ομάδων

Η μορφή που θα έχει τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα είναι η τελική, αντιθέτως θα αποτελέσει τη μετάβαση σε αυτήν που θα έχει τη σεζόν 2014-2015. Σύμφωνα με το πλάνο της ΕΠΟ, θα καθιερωθεί μία κατηγορία αποτελούμενη από 4 ομίλους των 16 ομάδων (σύνολο 64).

Επομένως, όπως είναι γνωστό, στο προσεχές πρωτάθλημα την άνοδο θα πανηγυρίσουν οι έξι πρωταθλήτριες, ενώ συνολικά 46 ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά της ελληνικής επικράτειας. Από τους 4 ομίλους θα υποβιβαστούν 8 ομάδες, ενώ από τους άλλους 2 θα πέσουν οι 7 ομάδες. 

 

Πηγή: periferiako

Σχετικά άρθρα

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΡΕΤΗ ΛΙΟΥΠΑ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΣ
ΦΑΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗ

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ BANNER
ΤΑΞΙ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ
BALKAN ELECTRIC
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΖΗΤΑΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑ
Ζητείται γυναίκα για φύλαξη ηλικιωμένου
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΕΡΒΕΡΗ ΓΩΝΙΑ
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ενοικιάζεται Β. Ντόκου
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
Πωλείται μετά από 37-συνταξιοδοτηση
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
Πωλείται επιχείρηση καφέ
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Καφέ Crystal
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com