Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Τιμολέων Κοψαχείλης : ΄΄ Σήμερα τιμούμε μια ξεχωριστή σελίδα του Έθνους μας΄΄

Σήμερα τιμούμε μια ξεχωριστή σελίδα του Έθνους μας, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και μια κορυφαία στιγμή της διαδρομής του.

Τιμούμε τους Τραντέλληνες του Πόντου, που αν και μακριά από το μητροπολιτικό κορμό του Έθνους δεν αποκόπηκαν ποτέ από  τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία του Ελληνισμού.

Τιμούμε σήμερα την μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έχυσαν το αίμα τους στα ιερά χώματα του Πόντου και της Μικράς Ασίας, θύματα ενός οργανωμένου σχεδίου εξολόθρευσης των Νεοτούρκων.  Με σφαγές, εκτοπίσεις, βασανιστήρια, με την πείνα και τον ξεριζωμό κατάφεραν να εκδιώξουν τον ελληνικό χριστιανικό πληθυσμό από τα πάτρια εδάφη του, αλλά δεν κατάφεραν να κλέψουν την υπερηφάνεια και την ψυχή αυτού του λαού.

Οι Πόντιοι τιμάτε την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα σας, αυτός είναι ο μόνος  δρόμος που οδηγεί στην δικαίωση του αίματος που έχυσαν οι πρόγονοί σας. Για αυτό μπορείτε και θα μπορείτε πάντα να είστε υπερήφανοι.

Ο Πόντος, η περιοχή στην οποία ο Ελληνισμός είχε συνεχή και λαμπρή παρουσία 2.800 ετών,  η γενοκτονία και ο ξεριζωμός πρέπει να  διδάσκονται στα  ελληνόπουλα. Η διδαχή της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού πρέπει να αποτελεί  υποχρέωση και καθήκον της πολιτείας.

Επίσης δεν θα πρέπει να εγκαταλειφτεί ποτέ η προσπάθεια για την  αναγνώριση της γενοκτονίας από  τη Διεθνή Κοινότητα και από το Τουρκικό Κράτος. Κάθε λαός έχει δικαίωμα να απαιτεί με επιμονή την επίσημη αναγνώριση των εγκλημάτων και αδικιών που διαπράχθηκαν εις βάρος του. Το έγκλημα της Γενοκτονίας, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να χαθεί μέσα στη λήθη.

Σήμερα σε συνθήκες ειρήνης, εσείς οι Πόντιοι τηρείτε άσβεστη την μνήμη των προγόνων σας, για να είστε αντάξιοί τους, και είστε περήφανοι γιατί με τη δική τους θυσία παραμένετε και παραμένουμε όλοι Έλληνες.

Η Παναγία Σουμελά να σας προστατεύει και ο Θεός της Ελλάδας, ας αναπαύσει τις ψυχές των προγόνων σας και ας φωτίσει τον δρόμο όλων μας.

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτής Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης