Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Την επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης και την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της ανάδειξης των αρχαιοτήτων στο «Καστρί»,ζητά ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ.Θανάσης Χαντάβας. (19/1/2012)

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακή, απέστειλε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης του έργου της ανάδειξης των αρχαιοτήτων στην τοποθεσία «Καστρί».

Αναλυτικά ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως γνωρίζετε στο Καστρί Γρεβενών, που βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Πολυνερίου και Αλατόπετρας, βρέθηκαν τα ίχνη του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ναού της Μακεδονίας από την κλασική περίοδο, που η υπεύθυνη αρχαιολόγος και καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Στυλιανή Δρούγου, χαρακτηρίζει ως έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Μακεδονίας. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και μεγάλης σημασίας. Η οχυρωμένη ακρόπολη προστατεύει ένα σπουδαίο οικοδομικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο τέλος του 4ου – αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.

Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων και η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου, αποτελούν ανεκπλήρωτη επιθυμία άνω των δέκα ετών, τόσο του Α.Π.Θ. όσο και των φορέων της Π.Ε. Γρεβενών.

Τον Ιούνιο του 2010, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο χαρακτηρισμός της τοποθεσίας “ΚΑΣΤΡΙ” ως αρχαιολογικού χώρου και στις 28-9-2010, το ίδιο Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση της μελέτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αφορά στην αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου, στην κατασκευή στεγάστρων προστασίας και στην επισκευή του εργαστηρίου της ανασκαφής .

Ο φάκελος του έργου υποβλήθηκε το Φεβρουάριο του 2010 από το Α.Π.Θ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Έκτοτε και παρά το γεγονός ότι παρήλθε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, εκκρεμεί ακόμη η ένταξη του έργου, χωρίς να δοθεί, μέχρι σήμερα, καμιά απάντηση στο Α.Π.Θ.

Για το λόγο αυτό απευθύνομαι σε σας κ. Περιφερειάρχη και δεδομένου ότι πρόκειται για έργο μείζονος σημασίας για την ανάδειξη του πολιτισμού της Δυτικής Μακεδονίας, σας παρακαλώ να επισπεύσετε τη διαδικασία αξιολόγησης και να εγκρίνετε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου την ερχόμενη Άνοιξη.

Με εκτίμηση

Θανάσης Χαντάβας»

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης