email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
SPONSORS
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Τα Γρεβενά μπροστά! (27/9/2011)

Μιλώντας ως εισηγητής της παράταξης «Αρχή…ζουμε μαζί»  και μείζονος αντιπολίτευσης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ψευτογκάς, είπε τα εξής Κύριε πρόεδρε, Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι  περιφερειακοί Σύμβουλοι, Επί της εισηγήσεως της ΠΕ Γρεβενών, στο αίτημα του Δήμου Γρεβενών, για παραχώρηση  των μελετών για το Αστεροσκοπείο του ¨Ορλιακα, το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς και του Θερμαλιστικού Κέντρου της Κιβωτού, η Παράταξή μας,  με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών της ΠΕ των Γρεβενών, θα σταθεί  θετικά και θα το υπερψηφίσει.

Και αυτό το λέω, γιατί  παρότι είμαστε η πλειοψηφική συνιστώσα του τόπου με βάση την ετυμηγορία του λαού, και ο ομιλών μέλος της επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, δεν είχαμε καμιά ενημέρωση, από την παρούσα Δημοτική Αρχή για το αίτημα και τις προθέσεις της!

Κε πρόεδρε,

Ο Δήμος Γρεβενών, έχει την διαχειριστική επάρκεια και τους ποιοτικούς δείκτες ΙSO , από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε  να εκπονήσει πλέον, άρτιες μελέτες των αναφερομένων έργων, να αρθούν όλα τα εμπόδια, να χρηματοδοτηθούν επαρκώς και να ολοκληρωθούν τα ανωτέρω έργα, του Αστρονομικού Πάρκου του ‘Ορλιακα, του Παλαιοντολογικού Κέντρου της Μηλιάς, με τα θαυμάσια και  μοναδικά  ευρήματα των προϊστορικών γιγαντιαίων  μαστόδοντων,, και των Θερμών της Κιβωτού.

Εμείς πάντοτε ήμασταν και είμαστε, υπέρ της αποκέντρωσης εξουσιών και αρμοδιοτήτων και κυρίως δεν μας ενδιαφέρει η μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, η προσωπική προβολή και η δόξα!

Μέλημα και φροντίδα μας είναι μόνο να πάει μπροστά ο τόπος!

Οι αντιρρήσεις που υπάρχουν και οι ενστάσεις στα ανωτέρω έργα, είναι ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και θα ξεπεραστούν με πνεύμα κατανόησης και αμοιβαίων υποχωρήσεων, ώστε απρόσκοπτα να φθάσουμε σε αίσιο τέλος, για το καλό της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου με την συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια.

Στην περίπτωση του Θερμαλιστικού Κέντρου της Κιβωτού, σε παλαιότερο Νομαρχιακό Συμβούλιο, έχουν εκφραστεί συμπληρωματικές προτάσεις από μέρους μου, για την χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την νέα τεχνολογία και τα κίνητρα των φωτοβολταϊκών, ώστε από τη μια να ελαττώσουμε το μειονέκτημα της χαμηλής θερμοκρασίας ,των πραγματικά ιαματικών νερών της Κιβωτού και από την άλλη να εκμεταλλευτούμε την παραγωγή και την πώληση ενέργειας, για να βοηθηθεί η βιωσιμότητα των Θερμών.

Κε πρόεδρε,

Για ένα ακόμη έργο, εθνικής,  ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας θα ζητήσω ξανά την ενεργό συμπαράσταση της Περιφέρειάς μας.

Οι ανασκαφές στο Καστρί  Πολυνερίου, αφενός με τα ευρήματα δικαιώνουν την  μέχρι τούδε προσπάθεια, αφετέρου αυξάνουν τις υποχρεώσεις μας .

Σύμφωνα με την υπεύθυνη των ανασκαφών, την καθηγήτρια Α`ρχαιολογίας του ΑΠΘ κ. Δρούγου, τα ευρήματα δικαιολογούν χώρο εφάμιλλο της Ακροπόλεως!

Όλη η προσπάθεια αυτή πρέπει να  συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθεί με παράλληλες δράσεις, ώστε τα Γρεβενά να αποκτήσουν αυτό που τους αξίζει:

Αρχαιολογικό Μουσείο που θα στεγάσει τα πάμπολλα προϊστορικά και νεότερα αρχαιολογικά ευρήματα της  ιστορικής γής  της Άνω Μακεδονίας της Τυμφαίας και Ελίμειας ,της κοιτίδας των Μακεδόνων.

Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την Αμερικανική Αρχαιολογική Εταιρεία, στην ΠΕ Γρεβενών υπάρχουν καταγεγραμμένες 350 θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα δε μέχρι τώρα ευρήματα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να στεγάζονται σε αποθήκες η σε μουσεία άλλων περιοχών.

Επ’ αυτού θα επανέλθουμε, κε Πρόεδρε, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά πριν κλείσω, ότι η παράταξή μας, «Αρχή…Ζουμε Μαζι» θα ψηφίσει την παρούσα πρόταση και θα περιμένει  τους αιτούντες να πράξουν αυτά που πρέπει, να υλοποιήσουν τους αναφερόμενους στόχους  για το καλό του τόπου!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009,

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών,

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ