Μπουκουβάλα
Μαλαματή
Αλεξίου
Καλαμάρας
Πρίντζας
Λέτσιος
Λιοσάτος
Σιούμπουρα
Σεβαστιάδης
Τσιάτας
Τσιμόπουλος
Τσιμπέρη
Κουκουτάρης
Δάσκαλος
Γιαννόπουλος
Καραγιάννης
Ζαρκογιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
POTIKA MYRTO
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
tsiarsiotis
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Τα αναβράζοντα παυσίπονα «ύποπτα» για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια

Τα αναβράζοντα χάπια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, λόγω της ποσότητας του αλατιού που περιέχουν, προειδοποιεί βρετανική έρευνα.Ορισμένα σκευάσματα, που λαμβάνονται ευρέως και στα όρια της μέγιστης επιτρεπτής καθημερινής πρόσληψης, ενδεχομένως να απειλούν την υγεία εξαιτίας του αλατιού που περιέχουν, το οποίο σε συνδυασμό με την πρόσληψη αλατιού στην καθημερινή διατροφή, αυξάνει επικίνδυνα τα ποσοστά του νατρίου στον οργανισμό.

Η μελέτη, σύμφωνα με το BBC, εξέτασε τα αποτελέσματα σε 1,2 εκατομμύρια ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου και αποκάλυψε ότι η πρόσληψη νατρίου από τα αναβράζοντα δισκία θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο καθηγητής dr. Jacob George, επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές στα άτομα που έπαιρναν αναβράζοντα δισκία χωρίς αλάτι, σε σχέση με εκείνα, των οποίων τα φάρμακα είχαν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Στη δεύτερη περίπτωση οι ασθενείς παρουσίασαν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμα και θάνατο από αγγειακή αιτία.

Οι ασθενείς αυτοί επίσης είχαν επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, την οποία οι ερευνητές αναφέρουν ως τη ρίζα του κακού.

Να θυμάστε ότι πολλά αναβράζοντα φάρμακα περιέχουν «κρυμμένο» αλάτι. Αυτό συμβαίνει διότι για να αφρίσει και να διαλυθεί το δισκίο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται διττανθρακικό, η οποία συχνά συνδυάζεται με νάτριο.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η έρευνα αφορά κυρίως σε άτομα που έπαιρναν τα φάρμακα αυτά κάθε μέρα. Αυτό δε σημαίνει δηλαδή ότι η περιστασιακή χρήση θα μπορούσε να βλάψει την υγεία της καρδιάς.

 

clickatlife

Σχετικά άρθρα

Πόραβος
Νιζάμης
MP
Μπαρλαγιάννη
Χατζηγιετήμ
Βραβοσινός
Παπαλιούρας
Νίκου
Νούτσος
Βλαμίδης
Τσαμπαρδούκα
Παπαχατζή
Κασάρας
Μαράνος
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης