Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σ.ΥΠ.ΟΤΑ. Ν ΚΟΖΑΝΗΣ/ ΠΟΕ-ΟΤΑ: Άμεση δικαίωση του Νίκου Ρωμανού

Εδώ και αρκετές ημέρες ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας να του παρασχεθούν οι προβλεπόμενες από τον σωφρονιστικό κώδικα εκπαιδευτικές άδειες. Διεκδικεί δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο αγαθό της παιδείας, να σπουδάσει.
Η συγκυβέρνηση ωστόσο του το αρνείται, οδηγώντας τον στο έσχατο μέσο της απεργίας πείνας για να ανατρέψει τη σε βάρος του ακραία αυθαιρεσία και την πολιτική του παραλόγου που θέλει να του επιτρέπεται να λάβει μέρος στις εξετάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά όχι και να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής στην οποία εισήχθη.

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Νίκο Ρωμανό να τον τιμήσει για την επιτυχία του στις εξετάσεις (το αρνήθηκε ο ίδιος), αλλά το σύστημα δεν του παρέχει τις απαιτούμενες εκπαιδευτικές άδειες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει την εκδικητική στάση της συγκυβέρνησης που καταστρατηγεί για λόγους και πολιτικούς την ισονομία στις φυλακές, παραβιάζοντας νόμους και αρχές, σε συνέχεια των πολιτικών των μνημονίων που στόχο έχουν να επιβάλουν τον αυταρχισμό και να ισοπεδώσουν τα πάντα πλήττοντας την ίδια τη δημοκρατία.

Καλεί τη συγκυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη και να τους χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες, όπως άλλωστε και σε όλους τους φυλακισμένους που τις δικαιούνται.

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σ.ΥΠ.ΟΤΑ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης