Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σχεδιάστηκε το ελληνικό … FBI

Φαίνεται πως το “όραμα” αρκετών επιτελών της ΕΛΑΣ, χρόνια τώρα, για να συσταθεί μία ειδική υπηρεσία, στα πρότυπα του αμερικανικού FBI, είναι κοντά στην πραγματοποίησή του”.

Σε αυτήν την υπέρ υπηρεσία θα υπάγονται οι υπηρεσίες Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Και επειδή κάθε υπηρεσία, ακόμα και οι μεγαλύτερες, χρειάζεται και κάποιους υπεύθυνους, όλες οι προαναφερόμενες θα εποπτεύονται και θα ελέγχονται από μόνο έναν “διοικητή”, ο οποίος θα φέρει τον τίτλο Γενικός Επιθεωρητής Ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογες πληροφορίες για τη δημιουργία της εν λόγω υπέρ υπηρεσίας έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το παρελθόν αρκετές φορές. Τώρα όμως φαίνεται πως κάτι είναι διαφορετικό, καθώς ξεκίνησαν διαρροές στον Τύπο, για την επερχόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, αν και υπάρχουν και επιφυλάξεις.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές, η υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, θα υπάγεται στο αρχηγείο της Αστυνομίας και θα ελέγχεται από το Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας.

Δεν θα ασχολείται βέβαια με την λεγόμενη “μικροεγκληματικότητα”, στόχος και σκοπός της θα είναι η καταστολή εξαιρετικά σοβαρών αδικημάτων, ήτοι αυτά που έχουν να κάνουν με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και την αντιμετώπιση ειδικών εγκλημάτων βίας, δηλαδή τρομοκρατικές και ανάλογες εξτρεμιστικές ενέργειες.

Όσο για τις άλλες υπηρεσίες, δηλαδή Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα εποπτεύονται και αυτές από το Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άρθρο εννέα γίνεται λόγος για την λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο μεταξύ άλλων, θα έχει και έναν ξεχωριστό ρόλο. Θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε περιπτώσεις γενικευμένων κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως, άλλες πηγές από την ΕΛΑΣ, υποστηρίζουν πως “η σκέψη υπάρχει” αλλά δεν έχει προχωρήσει κάτι, είναι στα συρτάρια εδώ και καιρό και έχει παραμείνει εκεί.

 

ΠΗΓΗ: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5