Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σχέδιο για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο 19%

Καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή του 21% σχεδιάζει η κυβέρνηση από το καλοκαίρι.

Αυτός ο νέος φόρος εξετάζεται παράλληλα να οδηγήσει και στην κατάργηση του μεσαίου και του χαμηλού συντελεστή, 6,5% και 13% αντίστοιχα.

Το μέτρο συνεπάγεται πιθανότατα και την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά και την παραμεθόριο.

Μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται και ανατιμήσεις σε όλα τα είδη διατροφής, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί, στην ιατρική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, βρίσκεται σε συνεννόηση με την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επιστρέφουν στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου, για την καθιέρωση αυτού του ενιαίου συντελεστή.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο να βρει τρόπους ώστε να καταργηθεί από φέτος ο συντελεστής ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς αλλά και όλο το φάσμα της παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το News247 η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μια βαθιά ανάσα στην αγορά και να σηματοδοτήσει ένα γενικευμένο κύμα μειώσεων τιμών και μια αλλαγή ψυχολογίας στην αγορά που στενάζει από την υπερφορολόγηση.

Για να μην προκληθεί παράλληλα απώλεια εσόδων, θα συνδυάζεται με αύξηση έμμεσων φόρων στις κατηγορίες των αγαθών και υπηρεσιών που σήμερα φορολογούνται με ΦΠΑ 13%.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης