email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Συνεχίζεται η κατάληψη στη ΔΟΥ Δεσκάτης. Ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του στις 11 Ιανουαρίου 2013 με θέμα το επικείμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Δεσκάτης, η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη από πολίτες του Δήμου μας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη ομόφωνα ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε το Υπουργείο Οικονομικών, παρά την πρότερη δέσμευση του ότι, αν εξαιρεθούν κάποιες Δ.Ο.Υ., μέσα σ’ αυτές θα είναι και η Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης, τώρα να μεταβάλλει τη στάση του και να ζητά την κατάργησή της.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Δεσκάτης είναι ένας ορεινός Δήμος ο οποίος απέχει από την πλησιέστερη Δ.Ο.Υ., αυτή των Γρεβενών,60 χιλιόμετρα, με κακό οδικό δίκτυο που απαιτεί 2 ώρες για μετάβαση και επιστροφή και που κατά τους χειμερινούς μήνες είναι καλυμμένο από πάγο και χιόνι. Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι της Δεσκάτης είναι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοκτηνοτρόφοι, με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και χωρίς δημόσια συγκοινωνία. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η απόσταση της Δεσκάτης από τα Γρεβενά είναι μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες των περιοχών όπου παραμένουν οι Δ.Ο.Υ..

Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 13-02-2012, αποφασίστηκε η παραχώρηση κτηριακών εγκαταστάσεων για την στέγαση της υπηρεσίας, ώστε να μην επιβαρυνθεί το Υπουργείο με τις λειτουργικές δαπάνες.

Με γνώμονα τον άξονα αποκέντρωσης δομών και υπηρεσιών για την βελτίωση της καθημερινότητας μας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή μας, ως εκπρόσωποι του Δήμου, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αποδυναμώνεται στην πράξη ο νέος ορεινός Καλλικρατικός Δήμος, καθώς θεωρούνταν από τους κατοίκους δεδομένη η ισχυροποίηση και όχι η αποδυνάμωση της έδρας του Δήμου, σύμφωνα µε τις διακηρύξεις.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι οι φορείς και οι κοινωνία της Δεσκάτης ζητούμε από την κυβέρνηση και το Βουλευτή τη διόρθωση της άδικης αυτής απόφασης και την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Δεσκάτης, ώστε να αποφευχθεί μια περαιτέρω υποβάθμιση του Δήμου μας.

 

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης                                                                      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

 

        Νίκος Μίγκος                                                                                Νίκος Π. Μίγκος

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ