Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Συνεδρίαση στα Γραφεία της ΑΝΚΟ

Την Τρίτη 01/12/2009 έγινε συνεδρίαση στα Γραφεία της ΑΝΚΟ με αντικείμενο την υλοποίηση και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας (στη ΖΕΠ Δ. Κοζάνης και στη Φλώρινα).

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) κ. Μασσαλάς Χρ. με τους συνεργάτες του, ο Δ/ντής της Δ/νσης Δημοσίων Έργων (Δ.Δ.Ε.) της Περιφέρειας κ. Γκάσης Ν., ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Βασδάρης Θ., ο Αντινομάρχης Κοζάνης κ. Σόκουτης Γ., ο Αντινομάρχης Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γ. και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ κ. Αμανατίδης Γ. με τους συνεργάτες του.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα (μελέτες, άδειες, εγκρίσεις κλπ.) καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών έτσι ώστε να οδηγηθούμε, το συντομότερο, στη φάση υλοποίησης των έργων τόσο στη Φλώρινα όσο και στην Κοζάνη.

Ειδικότερα :

α. σε ότι αφορά στις εγκαταστάσεις στη ΖΕΠ Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε το σύνολο των μελετών και εγκρίσεων καθώς και ο προέλεγχος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) και απομένει η ολοκλήρωση του ζητήματος παραχώρησης της έκτασης και στη συνέχεια η προώθηση των διαδικασιών έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού του Πανεπιστημίου,

ολοκληρώθηκαν οι αρχιτεκτονικές μελέτες για το πολυδύναμο κτίριο επιφάνειας 15.300m², η γεωτεχνική μελέτη του χώρου Πανεπιστημιούπολης, η προκαταρκτική μελέτη των διαμορφώσεων Α’ Φάσης, η προκαταρκτική μελέτη οδοποιίας και οι προκαταρκτικές μελέτες δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων, ύδρευσης και τηλεθέρμανσης.

Απομένει η τελική έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπ. Παιδείας (κατατέθηκε στις 24/02/2009) και η ολοκλήρωση των μελετών για το πολυδύναμο κτίριο και για τα έργα υποδομής και περιβάλλοντα χώρου,

ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη οδικής σύνδεσης της Πανεπιστημιούπολης πλησίον της ΖΕΠ με την Εθνική Οδό Κοζάνης – Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένης και της έγκρισης του κόμβου στο Βατερό (προϋπολογισμός 2,7 εκατ. €). Το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση,

ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη εξωτερικής φύτευσης του χώρου της Πανεπιστημιούπολης (προϋπολογισμός 0,55 εκατ. €). Το έργο είναι έτοιμο για δημοπράτηση.

β. σε ότι αφορά στις εγκαταστάσεις στη Φλώρινα

παραδόθηκαν οι υποστηρικτικές και πολεοδομικές μελέτες που συνιστούν τον Φάκελο του Τοπικού Ρυμοτομικού, για το χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Βόρειο τμήμα (192 στρέμματα) και για το χώρο εγκαταστάσεων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο Νότιο τμήμα (86 στρέμματα),

με την ολοκλήρωση και της τελευταίας γνωμοδότησης επί του φακέλου Τοπικού Ρυμοτομικού έγινε ανάρτηση από το Δήμο Φλώρινας και απομένει η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) Φλώρινας,

μετά την παραπάνω απόφαση και τη θετική γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας θα αποσταλεί ο φάκελος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για προώθηση των διαδικασιών έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού,

εγκρίθηκαν ήδη οι φάκελοι της γεωλογικής καταλληλότητας και της υδρολογικής μελέτης – μελέτης καθορισμού ρεμάτων,

μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) περί έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού θα προχωρήσουν οι επόμενες φάσεις του έργου.

Στο τέλος της συνάντησης και δεδομένου ότι παρήχθη σημαντικό έργο μέχρι σήμερα, συμφωνήθηκε να γίνει ενημέρωση των Βουλευτών των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση της ωριμότητας των έργων και να συνδράμουν στην προώθηση ή / και επίλυση των ζητημάτων που επηρεάζουν την πορεία ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθούν επίσης θέματα στρατηγικής για τα επόμενα στάδια καθώς και των πόρων που θα απαιτηθούν.

Η παραπάνω συνάντηση θα γίνει το συντομότερο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Μασσαλά Χρ.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
caldera group hotels
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com