AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Συνάντηση του Δημαρχου Βοϊου με τον Μητροπολίτη Προύσης

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, στο Βαθύλακκο Κοζάνης, στα πλαίσια εορτασμού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ο κ. Λαμπρόπουλος παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στο Ναό, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Προύσης κ.κ Ελπιδοφόρου, και Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου.
Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Δήμαρχος Βοΐου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Μητροπολίτη Προύσης για διάφορα θέματα, ενώ ιδιαίτερος λόγος έγινε για το ζήτημα υποβάθμισης του Ιστορικού Γυμνασίου –Λυκείου Τσοτυλίου, για το οποίο ο Δήμαρχος έδωσε στον Μητροπολίτη και μία επιστολή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσοτυλίου υποβαθμίστηκε. Σήμερα λειτουργεί ως Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις, ιστορικοί λόγοι, όμως, επιβάλλουν τη διατήρηση αυτόνομων και των δύο σχολικών μονάδων (Γυμνασίου και Λυκείου).
Ο Δήμαρχος Βοΐου ζήτησε τη συνδρομή του Πατριαρχείου στο θέμα αυτό, λόγω του ότι το εν λόγω σχολείο, κτίστηκε το 1873, ως καρπός της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας, την οποία ίδρυσαν οι Δυτικομακεδόνες της Κωνσταντινουπόλεως, υπό την σκέπη και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Ανθίμου ΣΤ΄ το 1871.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης υποσχέθηκε στον κ. Λαμπρόπουλο να μεταβιβάσει το συγκεκριμένο αίτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και του χάρισε μία εικόνα της Παναγίας της Χάλκης.
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, το απόγευμα, ανήμερα του εορτασμού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Βαθύλακκο, ο κ. Λαμπρόπουλος παρακολούθησε την ομιλία του Μητροπολίτη κ.κ. Ελπιδοφόρου, του δώρισε μία ανάγλυφη πλακέτα του παλιού Γυμνασίου Τσοτυλίου και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Δήμο Βοΐου, ενώ υποσχέθηκε σύντομα να επισκεφθεί ο ίδιος το Πατριαρχείο και να απευθύνει επίσημη πρόσκληση.
===============================
Επιστολή Προς: Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Προύσης
κ.κ. Ελπιδοφόρον
Σεβασμιώτατε
Εμποιεί ιδιαίτερη τιμή και γίνεται πρόξενος ανεκλάλητης χαράς η επίσκεψή σας στη Δυτική Μακεδονία και κατ’ επέκταση στο Δήμο Βοΐου, του οποίου τα όρια συμπίπτουν με εκείνα της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.
Με την ευκαιρία της επισκέψεώς σας θέλουμε ευσεβάστως να σας κάνουμε κοινωνό ενός ζητήματος, το οποίο απασχολεί έντονα τους δημότες του Βοΐου και ιδιαίτερα της κωμοπόλεως του Τσοτυλίου. Πρόκειται για το ιστορικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τσοτυλίου, το οποίο, όπως γνωρίζετε κτίστηκε το 1873, ως καρπός της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας, την οποία ίδρυσαν οι Δυτικομακεδόνες της Κωνσταντινουπόλεως, υπό την σκέπη και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Ανθίμου ΣΤ΄ το 1871.
Το ιστορικό αυτό εκπαιδευτήριο, σύμφωνα με το Πατριαρχικό και Συνοδικό Σιγιλλιώδες Γράμμα του 1880, «διατελεί αείποτε υπό την ανωτάτην εποπτείαν του κατά καιρούς Οικουμενικού Πατριάρχου». Διέγραψε μια μεγαλειώδη πορεία στην εκπαιδευτική ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας, με πανελλήνια ακτινοβολία, καθώς στρατιές αποφοίτων διέπρεψαν στους τομείς της επιστήμης και τέχνης.
Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσοτυλίου, λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών υποβαθμίστηκε. Παρέμεινε το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις. Ιστορικοί λόγοι όμως επιβάλλουν τη διατήρηση αυτόνομων και των δύο σχολικών μονάδων ( Γυμνασίου και Λυκείου). Είναι για λόγους σεβασμού προς την Μητέρα Μεγάλη Εκκλησία και στο πρόσωπο του σεπτού Οικουμενικού Πατριάρχου, απαραίτητο να διατηρηθεί το Γυμνάσιο και Λύκειο Τσοτυλίου.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης είναι γνώστης του ζητήματος. Παρακαλούμε τη Σεβασμιότητά σας, με το εγνωσμένο κύρος σας , να συνδράμετε και εσείς παντοιoτρόπως στην προσπάθεια αυτή, όπως κρίνετε καταλληλότερα.
Εξαιτούμενοι τις ευχές σας, και υποκλινόμενοι στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας.
Μετά σεβασμού
Ο Δήμαρχος Βοΐου
Δημήτριος Λαμπρόπουλος

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Τζιόβας Ανδρέας
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Καφέ Crystal
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com