Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα με τη Γ. Γ. Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Ευσταθία Μπεργελέ (1/12/2011)

Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ευσταθία Μπεργελέ, συναντήθηκε ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή και αφορούσε στην επίλυση τριών ζητημάτων. Συγκεκριμένα:

Το πρώτο θέμα αφορά στην καθυστέρηση της πληρωμής του προσωπικού που εργάζεται στις βιβλιοθήκες, μεταξύ των οποίων και στη βιβλιοθήκη Γρεβενών, επειδή το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθυστερεί να απαντήσει σε ερώτημα του Υπουργείου Οικονομικών εάν η μετατροπή των συμβάσεων του εν λόγω προσωπικού συνιστά πρόσληψη και εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας, για μία πρόσληψη σε κάθε πέντε αποχωρήσεις. Ο Βουλευτής τόνισε ότι η καθυστέρηση της απάντησης επιφέρει σοβαρές δυσκολίες στις οικογένειες των υπαλλήλων, σε μία δυσμενή οικονομική συγκυρία, και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Η κ. Μπεργελέ, ανέφερε ότι επειδή το ζήτημα είναι θέμα νομικής ερμηνείας, αναμένει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και θα προωθήσει αμέσως την απάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών. Δήλωσε ενήμερη για τα προβλήματα των εργαζομένων και για το λόγο αυτό ζήτησε την επίσπευση της γνωμοδότησης. Σε ερώτημα του Βουλευτή αν διακυβεύονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων η κ. Μπεργελέ ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστική και εξέφρασε την άποψη ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε, ήταν η αναγνώριση του χρόνου διαδοχικών συμβάσεων έργου του προσωπικού που εργάζεται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Ένα αίτημα που ο  κ. Χαντάβας χαρακτήρισε δίκαιο. Η κ. Γενικός εξέφρασε την ίδια άποψη και δήλωσε ότι εξετάζεται αν οι υφιστάμενες δικαστικές αποφάσεις δικαιολογούν την έκδοση Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας και σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με σκοπό την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Το τρίτο ερώτημα που έθεσε ο κ. Χαντάβας είναι εάν η Π.Ε Γρεβενών θα συγκαταλέγεται στις προβληματικές περιοχές προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Γρεβενά στα πλαίσια του νέου μισθολογίου θα λάβουν το αντίστοιχο επίδομα. Ο κ. Χαντάβας δήλωσε ότι με την υφιστάμενη σήμερα απόφαση ο Νομός Γρεβενών συγκαταλέγεται στις προβληματικές περιοχές και δεν υφίσταται κάποιος λόγος να μην ενταχθεί και στη νέα απόφαση. «Πρέπει να διατηρήσουμε τα κίνητρα απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων στα Γρεβενά» τόνισε ο κ. Βουλευτής, «γιατί σε διαφορετική περίπτωση η παραμονή των υπαλλήλων στην περιοχή των Γρεβενών θα καθίσταται ολοένα και λιγότερο συμφέρουσα». Η κ. Μπεργελέ, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου επεξεργάζονται την απόφαση επικαιροποιώντας τα κριτήρια με βάση τα οποία σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματική μία περιοχή και μόλις οριστικοποιηθεί η πρόταση των υπηρεσιών θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα με τον Βουλευτή.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ