Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Συνάντηση είχε ο κ.Χαντάβας με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Πεταλωτή (12/12/2011)

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργο Πεταλωτή και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρίνο Σκανδάμη είχε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Ο κ. Χαντάβας έθεσε στον κ. Υφυπουργό τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Ζήτησε να διαμορφωθούν άμεσα οι αίθουσες διδασκαλίας, στο χώρο των Φυλακών Φελλίου και να εξοπλισθούν κατάλληλα, δεδομένου ότι ενώ έχει συσταθεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στις Φυλακές, έχει ορισθεί ο διευθυντής και έχουν προσληφθεί οι καθηγητές, καθυστερεί η έναρξη των μαθημάτων επειδή δεν είναι έτοιμες οι αίθουσες. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαντάβας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει τη  δυνατότητα στους κρατούμενους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους και να δρομολογείται η ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα πρέπει να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι και να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι αίθουσες. Υπάρχει ο αναγκαίος χώρος και το μόνο που χρειάζεται είναι να κατασκευαστούν τα εσωτερικά χωρίσματα.”

Στην απάντησή του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις και η όλη καθυστέρηση οφείλεται στο φόρτο εργασίας της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», που θα πραγματοποιήσει το διαγωνισμό. Παρουσία του Βουλευτή ο κ. Πεταλωτής έδωσε εντολή στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας να δοθεί προτεραιότητα και να ολοκληρωθεί η κατασκευή των αιθουσών στις αρχές του 2012.

2    Ο κ. Χαντάβας ζήτησε από τον κ. Πεταλωτή να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν τα οργανικά κενά των δικαστηρίων Γρεβενών, ιδιαίτερα του Πρωτοδικείου, καθώς επίσης και τα οργανικά κενά των Φυλακών Φελλίου, τα οποία αυξήθηκαν, μετά τις μεταθέσεις προσωπικού για τη στελέχωση άλλων φυλακών. Υπενθύμισε στον κ. Υφυπουργό ότι οι προσλήψεις προσωπικού στις φυλακές θα πρέπει να γίνουν με κριτήρια εντοπιότητας, σύμφωνα με παλαιότερη δέσμευση του Υπουργείου.

Ο κ. Πεταλωτής, ενημέρωσε το Βουλευτή ότι έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες σε προσωπικό, τόσο των δικαστηρίων, όσο και των φυλακών και έχει υποβληθεί το αίτημα έγκρισης των προσλήψεων προς τα αρμόδια Υπουργεία.

  1. Τέλος ο κ. Χαντάβας ζήτησε την αποσυμφόρηση των Φυλακών Φελλίου και τη δέσμευση του Υπουργείου ότι η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι προγραμματίζεται η αποσυμφόρηση των φυλακών με νομοθετική πρωτοβουλία που θα εκδηλωθεί εντός της εβδομάδας και ότι έχουν διασφαλισθεί οι πιστώσεις που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των κρατουμένων. Για το Υπουργείο μας, υπογράμμισε, οι κρατούμενοι παραμένουν άνθρωποι και πολίτες. Εκτός από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, έχει συσταθεί Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο στις Φυλακές Φελλίου, ως αποκεντρωμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους τροφίμους και πραγματοποιούνται και ειδικά θεραπευτικά προγράμματα πρόληψης της υποτροπής για τους κρατούμενους.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ