Μαλαματή
Αλεξίου
Καλαμάρας
Πρίντζας
Λέτσιος
Λιοσάτος
Σιούμπουρα
Σεβαστιάδης
Τσιάτας
Τσιμόπουλος
Τσιμπέρη
Κουκουτάρης
Δάσκαλος
Στεφούλης
Γιαννόπουλος
Ντόντος
Δροβατζήκας
Καραγιάννης
Ζαρκογιάννης
Καλαφατίδης
Σανίδας
Βασιλόπουλος
Γκανάτσιου
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
POTIKA MYRTO
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
tsiarsiotis
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

«Συμμετοχή στη διαβούλευση φορέων της Περιφέρειας που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

 

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμμετείχε ενεργά στη διαβούλευση με τους φορείς  της Περιφέρειας μας που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Δεκεμβρίου 2014, με εισήγηση του Προέδρου ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. κ. Θεόδωρου Σιόγκα, με θέμα: «Τεχνική – επιστημονική υποστήριξη του πρωτογενή τομέα στη Δυτική Μακεδονία», ενταγμένη στη θεματική ενότητα διαβούλευσης ‘’Παραγωγική Ανασυγκρότηση’’.

Στην εισήγηση έγινε αναφορά στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Γεωτεχνικοί για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας,  με συμβολή στην αναδιοργάνωση τον πρωτογενή τομέα, στην αντιστροφή του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας του, στην εξασφάλιση διατροφικής επάρκειας και ασφάλειας τροφίμων και ακόμη στην αειφορικότητα των πόρων.

Ιδιαιτέρως δε τονίστηκε ότι η γεωτεχνική επιστημονική υποστήριξη αφορά μεγάλο εύρος υπηρεσιών όπως, συμβουλευτικές και ενημέρωσης, ερευνητικές και διάχυσης της γνώσης, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης, παρεμβάσεων με προτάσεις σε θέματα πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα και ορθολογικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων.

Επιπλέον έγιναν προτάσεις βελτίωσης των προϋποθέσεων και συνθηκών λειτουργίας των εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα, με αναφορά στην αναδιάρθρωση και την αποκέντρωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών,  την στελέχωσή τους με γεωτεχνικό προσωπικό όλων των κλάδων, στην αναγκαιότητα της υπογραφής γεωτεχνικού του ιδιωτικού τομέα

Στο κλείσιμο της εισήγησης επισημάνθηκε ότι η εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική για να είναι ολοκληρωμένη πρέπει να εστιάζει αθροιστικά στον αγρότη, στον σύμβουλο γεωτεχνικό, στον καταναλωτή, στην κοινωνία και στο περιβάλλον ενώ παράλληλα εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι επιστημονικό δυναμικό της περιοχής και της χώρας έχει τις γνώσεις τις ικανότητες και την τεχνοκρατική επάρκεια να ανταποκριθεί στο ρόλο του και τις απαιτήσεις των καιρών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.

 

Σχετικά άρθρα

Πόραβος
Νιζάμης
MP
Μπαρλαγιάννη
Βραβοσινός
Παπαλιούρας
Νίκου
Νούτσος
Βλαμίδης
Τσαμπαρδούκα
Παπαχατζή
Κασάρας
Μαράνος
Παπαιωάννου
Κινηματογράφος Γρεβενών
Λιούζας
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης