Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σοκάρουν τα ευρήματα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένας από τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στις ανασκαφές στην Αμφίπολη Σερρών μίλησε στον Guardian και υποστήριξε πως δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως ο μεγαλοπρεπής τάφος που βρέθηκε στην περιοχή είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο αρχαιολόγος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε πως υπήρξε εντολή της ελληνικής κυβέρνησης να διαψευστεί πως βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, αυτό που θορύβησε την κυβέρνηση ήταν τα ευρήματα που υπήρχαν μέσα στον τάφο.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε η ασπίδα του Ηφαιστίωνα, με ερωτική αφιέρωση στον Αλέξανδρο.
Δίπλα στην ασπίδα του Ηφαιστίωνα, βρέθηκε μια κοτσίδα της Ρωξάνης.
Όπως δήλωσε ο αρχαιολόγος, τα ευρήματα αποδεικνύουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αμφιφυλόφιλος, και αυτός είναι ο λόγος που η περιοχή στην οποία βρίσκεται ο τάφος του ονομάζεται Αμφίπολη.
Μέσα στον τάφο βρέθηκαν και δυο πέταλα του Βουκεφάλα αλλά ο αρχαιολόγος δήλωσε πως δεν θα πρέπει να βιαστούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και κτηνοβάτης, αφού οι συγγενείς του Αλέξανδρου μπορεί να έβαλαν τα πέταλα στον τάφο για γούρι.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, αυτό που θορύβησε την ελληνική κυβέρνηση ήταν ότι μέσα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκαν χειρόγραφοι πάπυροι με την υπογραφή του Αλέξανδρου, στους οποίους ο Αλέξανδρος παραδέχεται πως λεηλάτησε την Ασία και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.
Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται πως η αποκάλυψη για την ύπαρξη των παπύρων θα προκαλέσει σάλο και πολλές χώρες θα ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως, αν κάποιες χώρες ζητήσουν πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις λεηλασίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να υποστηρίξει πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός, ώστε τις αποζημιώσεις να τις πληρώσουν οι Σκοπιανοί.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης