Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σε ποια καθημερινή συνήθεια οφείλονται οι ημικρανίες – Ποια αντικείμενα φιλοξενούν την ουσία που τις προκαλεί

Κι όμως η κατανάλωση νερού από πλαστικό μπουκάλι ή πλαστικό ποτήρι, μπορεί να προκαλέσει σε εκατομμύρια ανθρώπους ημικρανίες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Toxicological Sciences.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα πλαστικά καθημερινά αντικείμενα και οι συσκευασίες περιέχουν τη χημική ουσία δισφαινόλη Α (Bisphenol A, BPA), η οποία μιμείται τα οιστρογόνα και ενοχοποιείται για υπογονιμότητα, αποβολές, καρδιακά επεισόδια και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει το capitalhealth, οι συγγραφείς της μελέτης παροτρύνουν τους πάσχοντες να αφαιρέσουν από την καθημερινότητά τους πιθανές πηγές λήψης ΒΡΑ, η οποία μπορεί να περιέχεται σε πλαστικούς δίσκους μικροκυμάτων, μπουκάλια, αλλά και ψύκτες νερού σε γραφεία. Στην έκθεση αναφέρεται πως διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι, η αποφυγή χρήσης πλαστικών -έστω και για μόλις τρεις ημέρες- εμφανίζει 66% μείωση της πρόσληψης ΒΡΑ.

«Τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν ότι, η κλινική δοκιμή που έγινε για τη μείωση στην έκθεση της ΒΡΑ και τα επίπεδα που εμφάνιζαν κατόπιν οι πάσχοντες από ημικρανία, μπορεί να ευθύνονται για τη μείωση της συχνότητας παρουσίασης κεφαλαλγίας αποκαλύπτοντας στρατηγικές ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πασχόντων με ημικρανία», σημειώνει ένας εκ των συγγραφέων επιστημόνων της έρευνας.

Οι ημικρανίες έχουν συνδεθεί με αιφνίδιες αλλαγές των επιπέδων των θηλυκών ορμονών, τις οποίες η ΒΡΑ μιμείται και με τη λήψη της αυξάνεται τόσο η συχνότητα, όσο και επικράτηση αυτής της διαταραχής.

Η λήψη της ΒΡΑ είναι πολύ συνηθισμένη, λόγω της πληθώρας των προϊόντων στα οποία μπορεί να τη βρει κανείς, μια και υπάρχει από το ταμπλό του αυτοκινήτου, την κουρτίνα του ντους, τις ταμειακές αποδείξεις, έως και τα καλλυντικά!

Όλες οι χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαϊκών κρατών, κάνουν σημαντικές προσπάθειες για να απαγορευτεί η χρήση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας στην κατασκευή μπιμπερό, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τουλάχιστον τα μωρά.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5