Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Σε μείωση ωρών και ημερών εργασίας προχωρούν οι επιχειρήσεις

Η μείωση ωραρίου ή ημερών εργασίας παραμένει ο προσφορότερος τρόπος μείωσης του εργασιακού κόστους των επιχειρήσεων, ενώ συνεχίζονται οι μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τρίτης έρευνας HR Pulse, η οποία παρουσίασε τις εξελίξεις στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, κατά το β΄ τρίμηνο του 2012.

 Πρόκειται για μία τριμηνιαία ηλεκτρονική έρευνα, που καταγράφει άμεσα τον παλμό και τις εξελίξεις σε έναν ζωτικό χώρο, όπως αυτόν της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, που αλλάζει ραγδαία.«Παρόλο που συνεχίζονται οι αλλαγές στα εργασιακά και μισθολογικά, εμφανίζονται κάποια στοιχεία σταθεροποίησης στον χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως είναι η εκπαίδευση και το ενδιαφέρον των εταιρειών για πιο σύγχρονη και οικονομική διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων HR», επισημαίνεται στην έρευνα της Icap People Solutions.

Κάποια από τα ενδεικτικά ευρήματα είναι χαρακτηριστικά:

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων διατηρεί ή και αυξάνει τη δαπάνη για την Εκπαίδευση, ιδίως αυτήν που σχετίζεται άμεσα με την εργασία.

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον χρήσης τεχνολογιών HR για μία πιο σύγχρονη και οικονομική διαχείριση.

Η ατομική απόδοση και η απόδοση του τμήματος παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο πλέον και στους τομείς Παραγωγής (εκτός από τον παραδοσιακό τομέα πωλήσεων).

Πολλαπλασιάζονται οι εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το NewsIt.gr από τις επιχειρήσεις, που απάντησαν στην τρίτη έρευνα HR Pulse, το 58% είναι ελληνικές, το 42% είναι διεθνείς, το 48% έχουν τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, το 53% έχουν περισσότερους από 250 εργαζομένους, το 30% είναι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, το 21% εμπορικές, το 9% χρηματοοικονομικές, το 18% φαρμακοβιομηχανίες, το 15% fmcg και το 6% τεχνολογικές και λοιπές.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5