Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πόσο θα πληρώνουμε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές! Αυξήσεις σοκ για όλους

Νέα επιβάρυνση για όλους τους ασφαλισμένους που θέλουν να νοσηλευτούν στον ιδιωτικό τομέα με το ασφαλιστικό τους Ταμείο έρχονται τις επόμενες ημέρες. 
Όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα από το υπουργείο Υγείας, αλλάζει ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ και μαζί του αλλάζουν και τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνουν ως συμμετοχή όσοι θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές. Δείτε τις αυξήσεις στη συμμετοχή

 Καθημερινά όλο και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις προκύπτουν στον τομέα της υγείας για τους ασφαλισμένους καθώς θα πρέπει πια να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ενώ μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν απολύτως τίποτε για να κάνουν εισαγωγή και να νοσηλευτούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, πλέον θα πρέπει να πληρώνουν το 30% από την τσέπη τους.
Σύμφωνα με το iatropedia.com η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή ο ΟΓΑ είναι ένα Ταμείο οι ασφαλισμένοι του οποίου πληρώνουν τα λιγότερα. Συγκεκριμένα η μηνιαία συνεισφορά τους είναι 12 ευρώ ποσό που θα διαμορφωθεί στα 24. Βασικό αγκάθι άλλωστε αποτελεί το γεγονός ότι ο ΟΓΑ εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν πήρε μαζί του και την κρατική χρηματοδότηση ύψους 1,2 δις που έπαιρνε ετησίως. Γεγονός που επιβάρυνε τον ΕΟΠΥΥ.
Δυσάρεστα μαντάτα έρχονται όμως και για τους άλλους ασφαλισμένους καθώς δε θα αποφύγουν τις αυξήσεις.
Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα πρέπει να συμμετέχουν με ποσοστό 20% πια για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές ενώ όλοι οι άλλοι ασφαλισμένοι των άλλων Ταμείων που είναι ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ, θα πληρώνουν 15%.
Από την αλλαγή του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να εξοικονομήσει κοντά στα 270 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5