Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πως θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μην γαβγίζει

Στα σκυλιά αρέσει να γαβγίζουν. Και είναι φυσικό. Όταν γαυγίζουν μπορεί να μας χαρετούν ή να φωνάζουν σε έναν ξένο να απομακρυνθεί από το σπίτι μας. Όμως το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό τόσο για εμάς όσο και για τους μη ζωόφιλους γείτονές μας.

Υπάρχουν τρόποι να μειώσετε το γάβγισμα του σε ένα αποδεκτό επίπεδο χωρίς να παίρνετε ακραία και βίαια μέσα (δηλαδή κολλάρα με ηλεκτροσόκ κατά του γαβγίσματος!!!).

Αν ο σκύλος σας ζει μέσα στο σπίτι όλη τη μέρα ή δεμένος έξω, είναι βέβαιο ότι θα γαυγίζει από ανία, βαρεμάρα. Βγάλτε τον για βόλτα, να πάρει φρέσκο αέρα και να ασκηθεί! Μόνο αν εκτονώνεται η ενέργεια του θα είναι ήρεμος και ευτυχισμένος.

Ακόμα καλύτερο είναι να πηγαίνετε το σκύλο σας σε πάρκο με άλλα σκυλιά ώστε να κοινωνικοποιείται.

Τα προβλήματα με το γαύγισμα πολλές φορές προκαλούνται από την ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ της εκπαίδευσης, από τη μεριά του ιδιοκτήτη. Δεν θα πρέπει, ανάλογα με τη διάθεσή μας, την μία να επιβραβεύουμε το γαύγισμα (όταν για παράδειγμα παίζουμε και θέλει μία λιχουδιά) και απ την άλλη να τον μαλώνουμε έπειδή είναι μεσημέρι ή δεν έχουμε όρεξη για παιχνίδι! Αυτό μπερδεύει το σκύλο.

Αποφασίστε ποιά φράση θα χρησιμοποιείτε για να αποτρέψετε το γαύγισμα. Π.χ. ”αρκετά”. Όταν ο σκύλος ξεκινά να γαυγίζει, αν δει κάποιον ξένο, επιβραβεύστε τον με 2-3 χάδια. Μετά πείτε ”αρκετά” για να του δείξετε ότι πρέπει να σταματήσει και ταυτόχρονα δείξτε του μία λιχουδιά, για να του αποσπάσετε την προσοχή.

Αυτό θα σταματήσει το γαύγισμα για λίγα λεπτά. Επιβραβεύστε το σκύλο με πολλά χάδια όσο δεν γαυγίζει! Μετά από 3-5-10 δευτερόλεπτα που δεν θα γαυγίζει, δώστε του τη λιχουδιά. Σιγά σιγά προσπαθήστε να αυξήσετε τον χρόνο  όσο ο σκύλος μαθαίνει να υπακούει την εντολή ”αρκετά”.

Αν ο σκύλος γαυγίζει αφού του έχετε πει ”αρκετά”, διακόψτε τον άμεσα! Φωνάξτε ή χρησιμοποιήστε έναν δυνατό θόρυβο ή μία κίνηση σας για να καταλάβει ο σκύλος ότι δεν δέχεστε την συμπεριφορά του. Πείτε του ”αρκετά” και σιγά σιγά ο σκύλος θα μάθει να ακούει την εντολή, ακόμα και χωρίς να παίρνει λιχουδιά.

Όπως σε κάθε άσκηση εκπαίδευσης σκύλου, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ. Θυμηθείτε ότι πρέπει να επιμείνετε, με υπομονή και να έχει συνέχεια. Μην ασχοληθείτε για 3 μέρες και μετά διακόψετε! Αυτό δεν θα έχει αποτελέσματα!

adespoto.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης