Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για τα… άλογα που έφαγαν οι φοιτητές

Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλε κατά το μήνα Νοέμβριο ο ΕΦΕΤστην εταιρία Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E, η οποία έχει αναλάβει την τροφοδοσία των φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Κι αυτό γιατί, μετά από έλεγχο, εντοπίστηκε DNA αλόγου σε προϊόντα τα οποία προσφέρονταν στις Φοιτητικές Λέσχες.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα,
εντοπίστηκε δείγμα του προϊόντος “σουτζουκάκι” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και επεβλήθη πρόστιμο 10.000 ευρώ στην εταιρία,
καθώς διαπιστώθηκε παραπλάνηση του καταναλωτή και διακίνηση δεσμευμένων τροφίμων κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επεβλήθη στην εταιρία και για τα προϊόντα που σέρβιρε στη λέσχη της Αλεξανδρούπολης,
καθώς εκεί διαπιστώθηκαν δείγματα των προϊόντων “σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο” και “μπιφτέκι”
στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ παραπλάνηση του καταναλωτή.

Επίσης, στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή διαπιστώθηκαν δείγματα των προϊόντων “μπιφτέκι”, “σουτζουκάκι” και “κοτομπουκίτσες” στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου
με το πρόστιμο που επεβλήθη στην εταιρία να φτάνει τις 15.000 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε παραπλάνηση του κοινού. Στην ίδια επιχείρηση στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ο ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο 7.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε δυσχέρανση του ελέγχου
καθώς και το ότι η επιχείρηση κατείχε και διέθεσε προϊόντα τα οποία βρέθηκαν θετικά στην παρουσία κρέατος αλόγου και ημιόνου.

Πρόστιμο 4.000 ευρώ επεβλήθη και στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. – ΑΛΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκε δείγμα του προϊόντος “σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επεβλήθη και στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε. – NOSTIMA στην Αλεξανδρούπολη όπου διότι διαπιστώθηκε δείγμα του προϊόντος “λουκάνικο χωριάτικο” στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ πρόστιμο 2.000 ευρώ επεβλήθη στην επιχείρηση παραγωγής τυροπιτών – πίτσας ΝΕΤΙΜ Α. ΜΕΧΜΕΤ στο δήμο Μαρωνειας – Σαπων όπου σε δείγματα των προϊόντων “σαλάμι βοδινό” και “λουκάνικο πέταλο” ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

Κατά το ίδιο διάστημα ελέγχου από τον ΕΦΕΤ, επεβλήθη πρόστιμο € 40.000 στο σούπερ μάρκετ ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Αλεξανδρούπολη διότι διαπιστώθηκε μη ενημέρωση της κεντρικής αρμόδιας αρχής για ανάκληση προϊόντων και κατοχή μη ασφαλών τροφίμων και πρόστιμο € 12.000 στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής – αρτοσκευασμάτων ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ – ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Καβάλα διότι διαπιστώθηκαν παραγωγή μη ασφαλών τροφίμων και ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος αυτοελέγχου.

Σε όσες εκ των παραπάνω περιπτώσεων προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 

newsit.gr

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5