email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Θεατρική Παράσταση «Το παγκάκι»
Επιμελητήριο Γρεβενών
Θεατρική παράσταση «Αχ έρωτα»
POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Προστατευτείτε από τα μικρόβια βάζοντας ρίγανη στο φαγητό

Δρα ενισχυτικά στην άμυνα του οργανισμού

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινή μας διατροφής.
Πέρα όμως από τις γνωστές συστάσεις για πρόσληψη βιταμίνης C, για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια αρωματικά, βότανα και μπαχαρικά, που δρουν ενισχυτικά όσον αφορά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια. 

Ένα εξ αυτών είναι η αγαπημένη σε πολλούς ρίγανη. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει η ρίγανη, όπως η θυμόλη και η καρβακρόλη, αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων της Pseudomonas aeruginosa και του Staphylococcus aureus, ενώ επίσης δεδομένα από το Μεξικό ισχυρίζονται ότι μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία προσβολής από την αμοιβάδα Giardia lamblia.

Επίσης, ποικίλα συστατικά της, όπως η θυμόλη και το ροσμαρινικό οξύ, μπορούν να δρουν ως αντιοξειδωτικά αναστέλλοντας τη διαδικασία οξείδωσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα γραμμάριο ρίγανης εκδηλώνει 42 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από αντίστοιχη ποσότητα μήλων, 12 φορές από την αντίστοιχη ποσότητα πορτοκαλιών και 4 φορές από την αντίστοιχη ποσότητα σμέουρων. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι βάζοντας αρωματικά όπως η ρίγανη στο φαγητό μας μπορούμε να περιορίσουμε και το αλάτι, τότε τα οφέλη είναι πραγματικά σημαντικά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

Σχετικά άρθρα

Alfa Wood
Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5