Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Την άμεση παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών, προκειμένου να διευκρινιστεί ότι με το ισχύον καθεστώς όχι μόνον δεν επιβάλλεται , αλλά δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σε επιστολή της προς τον Υπ. Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει τα εξής:

 

 

Τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό αλλά και τις επανειλημμένες συστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές και προβλήματα στις επιχειρήσεις μας.

Πολλοί πελάτες ζητούν από τους πρατηριούχους αποδείξεις λιανικής για τη βενζίνη που αγοράζουν, θεωρώντας ότι το ποσό που πληρώνουν θα εκπέσει από το φορολογητέο τους εισόδημα. Όπως γνωρίζετε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο όχι μόνο δεν επιβάλλει την έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις βενζίνης, αλλά πολύ περισσότερο δεν την επιτρέπει. Το καθεστώς αυτό αφορά και επηρεάζει πανελλαδικά το 95%  των πρατηρίων, εκτός αυτών, που έχουν βιβλία Γ κατηγορίας και είναι υποχρεωμένα από τον Κ.Β.Σ να εκδίδουν αποδείξεις.                                                                                                                                               Οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες που διαθέτουν οι επιχειρήσεις μας (αξεσουάρ αυτοκινήτων ψιλικά, Τύπος, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση – πλύσιμο, κ.α.).

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση του υπουργείου σας προκειμένου να διευκρινιστεί προς τους καταναλωτές η ισχύουσα νομοθεσία, επειδή με την ασάφεια που επικρατεί σήμερα βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τους πελάτες μας οι οποίοι θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή, δήθεν, θέλουν να φοροδιαφύγουν.

Με την ευκαιρία σας επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του κλάδου, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων με την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών

                                                                                                                                                                    όγκου καυσίμων.                                                                                                                                                                     Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών, όγκου καυσίμων θα διασφαλίσει όλους τους πρατηριούχους από τις καθημερινές αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ αγορασθέντων και πωληθέντων ποσοτήτων, εξ αιτίας των θερμοκρασιακών μεταβολών, των ελλειμματικών παραδόσεων κ.λ.π. και παράλληλα θα ελέγχει διαρκώς την τυχόν δασμοφοροδιαφυγή από  παράνομη διακίνηση καυσίμων.  Με αυτήν την προϋπόθεση και εφόσον αλλάξει  το θεσμικό πλαίσιο, τα πρατήρια  θα μπορούν να εκδίδουν αποδείξεις για τη βενζίνη που πωλούν, στους καταναλωτές.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ