email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
SPONSORS
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
Ράδιο 101.5
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Περισσότερα από 500 αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα στον Ν.Γρεβενών

Σύμφωνα με στοιχεία από ασφαλιστικούς πράκτορες στα Γρεβενά περισσότερα από 500 αυτοκίνητα είναι ανασφάλιστα.

Πρόστιμο έως 1,000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ  ετοιμάζει το Υπουργείο. 

Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Εντός του φθινοπώρου θα αρχίσουν να στέλνονται ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο από 250 ευρώ μέχρι και… 1.000 ευρώ (κλιμακωτό ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα). Σε περίπτωση μη καταβολής του προστίμου θα προβλέπονται νέο, ακόμη πιο «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας

Μειωμένη σε ποσοστό περίπου 8% εμφανίζεται η παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2012, εξέλιξη η οποία αποδίδεται στη σημαντική υποχώρηση στις ασφαλίσεις κατά ζημιών της τάξης του 11,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα έχει αποτυπωθεί κυρίως στον τομέα ασφάλισης οχημάτων, καθώς, παρότι είναι η μόνη υποχρεωτική, εντούτοις εκτιμάται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν ήδη τα 1,8-2 εκατομμύρια (εκ των οποίων περίπου τα 700.000 είναι… κρατικά), εξέλιξη που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αυξημένους κινδύνους στους δρόμους.

Τα ανασφάλιστα ΙΧ έχουν μπει εδώ και καιρό στο… στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πληροφορίες θέλουν εντός του φθινοπώρου να στέλνονται… ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πρόστιμο με το ύψος του να είναι για την ώρα απροσδιόριστο, καθώς «παίζει» από 250 ευρώ μέχρι και… 1.000 ευρώ (μπορεί δηλαδή να είναι κλιμακωτό ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα του κάθε ανασφάλιστου οχήματος)!

Σε περίπτωση μη καταβολής του προστίμου θα προβλέπονται νέο, ακόμη πιο «τσουχτερό» πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας!

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην εικόνα του κλάδου στο πρώτο μισό του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σε μηνιαία βάση, η πτώση της παραγωγής ασφαλίστρων στα χερσαία οχήματα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2011.

Σε επίπεδο α’ εξαμήνου, η παραγωγή ασφαλίστρων στην κατηγορία χερσαίων οχημάτων εμφανίζεται μειωμένη σε ποσοστό 22,8% από πέρυσι (141,3 εκατ. από 183 στο α’ μισό του 2011) και στην κατηγορία «αστική ευθύνη χερσαίων οχημάτων» κατά 13,8% (στα 637 εκατ. από 739,1 εκατ. στο α’ εξάμηνο του 2011).

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι χιλιάδες οδηγοί κατέθεσαν τις πινακίδες για να αποφύγουν την αυξημένη φορολογία, ενώ σημαντικό ρόλο στην πτώση της παραγωγής έπαιξε και ο αυξημένος ανταγωνισμός των εταιρειών σε σχέση με τα τιμολόγια.

Η ασφάλιση μέσω Διαδικτύου (παρακάμπτοντας δηλαδή τους πράκτορες), η μείωση των ασφαλίστρων (κυρίως για τους… καλούς οδηγούς), η παραμετροποίηση των τιμολογίων και η παροχή νέων υπηρεσιών αποτελούν τις βασικές στρατηγικές που έχουν εφαρμόσει οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.

 

 

 

 

 

 

 

ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ 2021
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
Αθ.Διάκου-Μ.Αλεξάνδρου
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ