email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Περί του συνεδρίου για τη γλώσσα με θέμα: «Η Γλώσσα ως κώδικας επικοινωνίας και προϊόν πολιτισμού»(του Ναπολέοντα Γρ. Κοντού)

Στις 28-30 Νοεμβρίου 2014 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, Πανελλήνιο Συνέδριο για την γλώσσα με θέμα: «Η Γλώσσα ως κώδικας επικοινωνίας και προϊόν πολιτισμού» με την φροντίδα της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» και του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Η κούραση τους πιστεύω να δικαιωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό.
Όλοι οι εισηγητές προσήλθαν κανονικά χωρίς να υπάρξει καμία απουσία αν και από πολύ μακριά υπήρξαν συνεπείς στο ραντεβού τους αφενός και αφετέρου η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης που φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις συχνά ήταν γεμάτη καθόλη την διάρκεια του τριημέρου.

Οι Εισηγητές υπήρξαν 32 και ανάμεσα τους και δύο συμφοιτητές μου η Στέλλα Κουτσονάνου-Κουτσιμάνη και ο Αθανάσιος Καρανάνος. Η επιτροπή καλά σκεπτόμενη προτίμησε νέους και μπορώ να πω μας αποζημίωσε με τον καλλίτερο τρόπο.

Στο τέλος των Εισηγήσεων υπήρξε μια μικρή εκδήλωση προς τιμή του περιοδικού Παρέμβαση και του Β.Π. Καραγιάννη που 30 χρόνια ακατάπαυστα και ακούραστα εκδίδει αυτό το περιοδικό με πολλά βραβεία σε χαρτιά και μόνο χωρίς ένα μικρό συμβολικό οικονομικό βραβείο τουλάχιστον για την κάλυψη των εξόδων κίνησης και διαμονής.

Αλλά ο αγαπητός Βασίλης δεν το βάζει κάτω. Προτιμά να πεθάνει «στην ψάθα» όπως ακριβώς κάνουν λίγοι που υπηρετούν αλήθειες και ιδέες. Καλύτερο είναι εκείνο που είπα στο σωματείο μας όταν σε μια Γενική Συνέλευση του «Συλλόγου» προκλήθηκα να απαντήσω σε ερώτημα Συνέδρου αν ο σύλλογος πρέπει να φροντίσει να εκδώσει κάποιο έντυπο εφημερίδα ή περιοδικό. Η απάντηση μου ήταν: είμαι υπέρ της έκδοσης αλλά σε καμία περίπτωση υπέρ της διακοπής.Αυτό ο Καραγιάννης το τήρησε υπέρ του δέοντος και τον συγχαίρω για αυτό.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθώ και στις υλικές γεύσεις με τον πλούσιο μπουφέ και την ποικιλία εδεσμάτων που όμορφα τοποθετημένα ετοίμασε η ΕΕΔΜ σκέψη της κυρίας Κούρτογλου που υπηρέτησε από ότι μπόρεσα να διακρίνω όλη η οικογένεια της και περισσότερο η μάνα της η κυρία Κατερίνα με βοηθό την άλλη της κόρη την Ελένη, ώστε οι άνθρωποι του πνεύματος μετά το κοπιαστικό τριήμερο καλούνταν να απολαύσουν και την ύλη για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά ότι το πνεύμα έχει σαν κατοικία το σώμα και αυτό πρέπει να το φροντίζουμε.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συντελεστές του παραπάνω Συνεδρίου και να ευχηθώ ως Σύνεδρος που παρακολούθησε όλες τις Εισηγήσεις και που η γυναίκα του τον έψαχνε μέσω του κ. Ε. Ντάγκα και όχι μέσω της κυρίας Νικολούλη για να διαπιστώσει την ύπαρξη του.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία ένας αναγνώστης και τριτοετής φοιτητής του ΛΠΔΜ που συνέχεια της φοίτησης του θα εξαρτηθεί από την ανεύρεση της αίθουσας και από την διάθεση των φορέων να παραχωρήσουν κάποιο χώρο.
Ναπολέων Κοντός
1-12-2014

 

Σχετικά άρθρα

interactive
Επιμελητήριο Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ