email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Παρέμβαση του βουλευτή για την μετεγκατάσταση οικισμών στα «Πατώματα»

Επιστολή προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, απέστειλε, ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη ένταξης των έργων: «Μετεγκατάσταση οικισμών στη θέση «ΠΑΤΩΜΑΤΑ Δήμου Γρεβενών», «Ύδρευση Δεσκάτης» και «Ύδρευση Ηρακλεωτών».

Αναλυτικά στην επιστολή ο κ. Χαντάβας αναφέρει:

«Αγαπητή κυρία Γενικέ,

Είναι γνωστή σε όλους μας η προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση και εσείς προσωπικά, για τη βελτίωση του αναπτυξιακού περιβάλλοντος με την επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης του ΕΣΠΑ (τομεακά προγράμματα, ταμείο Συνοχής, ΠΕΠ, καθώς και προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης).

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, τέθηκε για τη Δυτική Μακεδονία, ο φιλόδοξος στόχος της καταβολής Δημόσιας Δαπάνης ύψους 69 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2011.

Ο στόχος αυτός με τα σημερινά δεδομένα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ανέφικτος επειδή δεν έχουν υποβληθεί εγκαίρως ώριμα έργα.

Υπάρχουν όμως, κυρία Γενικέ, έργα ζωτικής σημασίας τα οποία όχι μόνο διαθέτουν μελέτες, αλλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και εκκρεμεί η υλοποίηση τους ελλείψει πιστώσεων, επειδή χρηματοδοτούνται από εθνικά προγράμματα.

Ενδεικτικά αναφέρω το έργο: «Μετεγκατάσταση οικισμών που επλήγησαν από σεισμούς στη θέση ΠΑΤΩΜΑΤΑ Δήμου Γρεβενών». Πρόκειται για έργο του οποίου οι διαδικασίες δημοπράτησης έγιναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ΕΣΠΑ και εκκρεμεί για χρόνια η υλοποίησή του.

Παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση, στην επικείμενη Προκήρυξη Μέτρων του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, να υπάρξει πρόβλεψη ένταξης των έργων υποδομής των υπό μετεγκατάσταση οικισμών καθώς και των αντίστοιχων έργων στις επεκτάσεις οικισμών (εσωτερική και εξωτερική οδοποιία  και αντίστοιχα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, παρόδιοι φωτισμοί κλπ).

Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών απορρόφησης των πόρων ΠΕΠ λόγω της ωριμότητας υλοποίησης και στην επίτευξη του στόχου πληρωμών του έτους 2011 για τη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα αποκαθίσταται μία αδικία που διαρκεί πολλά χρόνια σε βάρος των οικισμών που δεν ευνοήθηκαν από την Πολιτεία με το Πρόγραμμα αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων.

Τέλος σας γνωρίζω ότι σε παρόμοια ρύθμιση προέβη και το ΥΠΕΚΑ το οποίο με την προκήρυξή του Νο2.10 Αρ. Πρωτ.: 184502/Π 84/22-12-10 προβλέπει τη δυνατότητα ένταξης έργων που ήδη υλοποιούνται όπως στην περίπτωση της «μετεγκατάστασης οικισμών στη θέση «ΠΑΤΩΜΑΤΑ Δ.Γρεβενών».

Ανάλογη αντιμετώπιση θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, να έχουν και τα έργα: «Ύδρευση Δεσκάτης» και «Ύδρευση Ηρακλεωτών», τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΠΑΔΥΜ.

Είμαι στη διάθεση σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ