KINHMATΟΓΡΑΦΟΣ
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Τα οικονομικά συμφέροντα αποφάσισαν : “Η Ελλάδα έχει λύσσα”

Κύριε  Υπουργέ,

 

Για μια ακόμη  φορά  εκφράζουμε  την οργή μας για την στοχοποιηση των αδέσποτων, αυτή την φορά μέσω των αντιεπιστημονικών και παραπλανητικών φυλλαδίων , που εξέδωσαν οι υπηρεσίες σας για την λύσσα, θέμα , που δυσανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων ,έχετε  αναδείξει.

 

Διαπιστώνουμε  πλέον μια παράνοια από τις διάφορες υπηρεσίες σας , μία ” λύσσα”  θα  λέγαμε για ένα θέμα από το οποίο μέχρι στιγμής κερδισμένες  είναι μόνο οι  διάφορες  φαρμακοβιομηχανίες εμβολίων λύσσας.

Οι οποίες αποφάσισαν ότι  στην Ελλάδα  εμφανίστηκε  λύσσα, όπως παλαιότερα απεφάσιζαν  για  τις τρελές αγελάδες , την νόσο  των πτηνών  κοκ.

Λες και οι κόκκινες  αλεπούδες τόσα χρόνια δεν περνούσαν τα σύνορά μας και ξαφνικά σκέφτηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την χώρα μας.

 

Ρωτάμε κ. Υπουργέ και περιμένουμε  μια απάντηση  επιστημονική.

 

Τι σημαίνει  ” σκύλος που γαβγίζει ασυνήθιστα ή ουρλιάζει “, όπως αναφέρει το φυλλάδιο του υπουργείου σας ?

 

Δεν   φτάνουν οι στρατιές των εκατομμυρίων αδέσποτων,  έχουμε τώρα και την ” καμπάνια ” κατά της λύσσας που έχει σπείρει  τον πανικό , με αποτέλεσμα  χιλιάδες   εγκαταλείψεις & κακοποιήσεις?

 

Θεωρούμε ότι  το θέμα  αρχίζει να λαμβάνει ύποπτες διαστάσεις  και αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση  θα  καταγγείλουμε  πλέον  ανοιχτά το Υπουργείο  σας , για ηθελημένο πόλεμο κατά των ζώων, μια καλυμμένη  εξόντωση τύπου Ρουμανίας.

 

Με την εγκύκλιο στα σχολεία της χώρας εκ μέρους του υπουργείου σας και αυτού της Παιδείας  , ζωοφοβικοί δάσκαλοι  ” διδάσκουν” τον εξοβελισμό των ζώων.

Εκατοντάδες  εκπαιδευτικοί  μεταφέρουν την δική τους  ελλειμματική  φιλοζωική κουλτούρα στα παιδιά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου  Χανίων  που  στην πρωινή προσευχή με ύφος ιεροεξεταστή  κάλεσε  τα παιδιά να μην πλησιάζουν τα ζώα, να μην τα ταΐζουν, να μην , να μην , με αποτέλεσμα  πολλά  παιδιά να διαμαρτυρηθούν στους γονείς  τους  γι αυτή την απαράδεκτη  στάση  ” εκπαιδευτικού”. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου Κρήτης κοκ σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η ανεύθυνη ΄΄ενημέρωση΄΄  ώστε να αποτραπεί η συνειδητή ή ασυνείδητη  πρόκληση  ζωοφοβίας και  στα παιδιά.

Να αποσυρθούν ή να διορθωθούν – αφού όμως μελετηθούν σωστά- τα φυλλάδια του πανικού και της ζωοφοβίας.

 

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τους βιολογικούς μας  εταίρους είναι  πολιτισμός και όχι  κυνήγι μαγισσών, η όποια δε ενημέρωση θα πρέπει να γίνεται αυστηρά με κριτήρια επιστημονικά και όχι  υποκειμενικά, όπως στην παρούσα περίπτωση.

 

Είθε την ίδια  σπουδή και ενδιαφέρον  να έδειχναν οι υπηρεσίες  σας  για τα  αίσχη  των δημοτικών κυνοκομείων -κολαστηρίων, όπου εκατοντάδες ψυχές πεθαίνουν από πείνα, από αρρώστιες ,αλληλοσπαράσσονται, ζουν όλη τους την ζωή  έγκλειστα σε  υγρά κλουβιά-φυλακές και τόσα άλλα θέματα, που αφορούν στην ευζωία  τόσο των κατοικίδιων  όσο και των ζώων φάρμας.

 

Η τοποθέτησή σας στην Βουλή ήταν άρτια θεωρητικά, στην πράξη όμως χωλαίνει.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

         Η Πρόεδρος                       Η Αντιπρόεδρος                   Η Γραμματέας

Αναστασία Μπομπολάκη        Μαρίζα Χριστοδούλου        Μαρία Χουστουλάκη

                                          

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2010 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία της Ελλάδας. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβιστικό τρόπο. Στις πολλαπλές δράσεις της περιλαμβάνονται:

 

Η εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (καθ’ ύλην υπουργεία, αυτοδιοίκηση, κτηνιατρικές υπηρεσίες, Εισαγγελίες κλπ) και το καθημερινό λόμπι για την ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο

 

Το Μάρτιο του 2012 η Π.Φ.Π.Ο, κατόπιν συνάντησής της με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, πέτυχε την έκδοση της 2ης διευκρινιστικής εγκυκλίου προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας για την ορθή εφαρμογή του Ν.4039/2012, ενώ το Σεπτέμβριο του 2013, σε συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ πέτυχε νέα επικαιροποιημένη εγκύκλιο για τα θέματα κακοποίησης των ζώων.

 

Επίσης, πολλές από τις προτάσεις της ενσωματώθηκαν στον παραπάνω νόμο μετά από τις δυναμικές και επίμονες παρεμβάσεις της τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όσο και στη Βουλή κατά την ψηφοφορία του νόμου όπου η Ομοσπονδία συμμετείχε δια της Προέδρου της (π.χ. η κατάργηση των χρήσης ζώων σε παραστάσεις και θεάματα, η έννοια της παθητικής κακοποίησης ως ποινικό αδίκημα, η μη θανάτωση ζώων από λεϊσμάνια βάσει του Π.Δ. 400/83, ο περιορισμός της χρήσης της ευθανασίας μόνο στο στάδιο της μη αναστρέψιμης πλέον κατάστασης της υγείας των ζώων).

 

Το Νοέμβριο 2012 συμμετείχε στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διεξήχθη στις Βρυξέλλες με θέμα «Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα», καταθέτοντας συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.

 

Οι εκστρατείες και οι ακτιβιστικές διαμαρτυρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή και δίκαιη μεταχείριση των ζώων ως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα

 

Μερικές από τις εκστρατείες της αφορούν την απελευθέρωση των βαρελόσκυλων και της μόνιμης αλυσόδεσης των ζώων, τη βελτίωση των δημοτικών κυνοκομείων και την ορθή λειτουργία τους, την κατάργηση της πώλησης παντός είδους ζώου, την κατάργηση της χρήσης της γούνας, την κατάργηση του κυνηγιού, την καλύτερη μεταχείριση των παραγωγικών ζώων, την προώθηση της χορτοφαγίας και την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα.

 

Ιδιαιτέρως, για την ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών των βαρελόσκυλων, η Π.Φ.Π.Ο, εκτός από την εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου πανελλαδικά, κατάφερε να συνενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης.

 

Η συνεργασία με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους και πολιτικούς

 

Η συνεργασία με μεγάλες φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού (Βritish Union for the Abolition of the Vivisection, Anti-Fur Coalition, HAYTAP  Τουρκίας)

 

Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμβιώνω με τα Ζώα» σε όλη τη χώρα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

 

Η διοργάνωση σεμιναρίων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια

 

Η διαρκής κυκλοφορία και προώθηση δελτίων τύπου σε όλα τα ΜΜΕ

 

Η διαρκής φροντίδα και περίθαλψη ζώων χρηζόντων βοήθειας

 

Οι κατασχέσεις ζώων που πωλούνται παρανόμως και οι απελευθερώσεις των

 

Οι καταγγελίες και μηνύσεις κατά ομάδων ή ατόμων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα ζώα

 

Η διοργάνωση Ημερίδων

 

Τον Οκτώβριο του 2011 πραγματοποίησε την Ημερίδα με θέμα: «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα», κατά τη διάρκεια της οποίας υπουργοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ευρωβουλευτές, κορυφαίοι πολίτες των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και άλλοι πολιτικοί παράγοντες ανέπτυξαν διάλογο με τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Περιβάλλοντος για τα νομικά, κοινωνιολογικά και φιλοσοφικά ζητήματα της αποκλίνουσας ελληνικής φιλοζωικής κουλτούρας από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

 

Το Δεκέμβριο του 2011 και του 2012, συμμετείχε στο Διεθνές «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα: Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

 

Τον Οκτώβριο του 2012 διοργάνωσε μαζί με τη Σχολή Καλών Τεχνών, εικαστική έκθεση στην Αθήνα, με θέμα «Ενστάσεις Βιοποικιλότητας» με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων εικαστικών.

 

Το Φεβρουάριο 2013 διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Εμμανουήλ-Ρούσσο Παπαδάκη την Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος Απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την Ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή». Η Ημερίδα αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Αρείου Πάγου με θέμα: «Αποσαφήνιση των ζητημάτων που έχουν εγερθεί από την εφαρμογή του Ν. 4039/2012». Στην Ημερίδα συμμετείχαν με ομιλίες τους νομικοί, συνταγματολόγοι και εισαγγελείς, καθηγητές φιλοσοφίας, κτηνιατρικής, εγκληματολογίας και ψυχιατρικής, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και εκπρόσωποι των δήμων.

 

Τον Αύγουστο του 2013 η Π.Φ.Π.Ο, συμμετείχε στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που  διεξήχθη στην Αθήνα. Το θέμα της συζήτησης ήταν: «Animal Rights and Collateral Management Structures».

 

Το Δεκέμβριο του 2013 θα συνδιοργανώσει με το Δήμο Αθηναίων και τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών Διημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής με Ορατόριουμ γραμμένο ειδικά για τα ζώα σε πρώτη εκτέλεση, ενώ θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί καθηγητές για τις ζωοανθρωπονόσους. Στη Διημερίδα θα συμμετάσχουν και οι Αμερικανοί Καθηγητές Φιλοσοφίας, κκ Γκάρι Στάινερ και Γκάρι Φραντσιόνε, καθώς και άλλοι Καθηγητές Φιλοσοφίας.

 

Η Π.Φ.Π.Ο συμμετέχει και στηρίζει δράσεις για το περιβάλλον, όπως ενάντια στα fast truck για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας ,την καταστροφή του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική κ.α.

 

 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 118 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com