GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

΄΄Πήραν τα όπλα΄΄ οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Προς οριστική ρήξη ο «Σπάρτακος» με τη ΓΕΝΟΠ

Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» με εξώδικο καλεί τη ΔΕΗ να μη διαπραγματευτεί με τη ΓΕΝΟΠ αλλά με το σωματείο για την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής

Σε οριστική ρήξη οδηγείται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με το μεγαλύτερο σωματείο της, τον «Σπάρτακο». Ο πρόεδρός του Γιώργος Αδαμίδης, με εξώδικο που έστειλε στη διοίκηση της εταιρείας, την καλεί να μη διαπραγματευτεί με την Ομοσπονδία αλλά με το σωματείο για την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΗ στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής.

Η κόντρα ανάμεσα στον κ. Αδαμίδη και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, δύο συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), κορυφώνεται.

Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ η οποία έγινε την περασμένη Πέμπτη 24 Μαΐου, εξέφρασε την αντίθεσή του σε σχέδιο σύμβασης που παρουσίασε ο κ. Φωτόπουλος ζητώντας την έγκρισή του. Με οριακή πλειοψηφία 16 σε σύνολο 31 μελών πήρε το «πράσινο φως» για την τελική διαπραγμάτευση και υπογραφή σύμβασης με τη διοίκηση της εταιρείας.

 

Ο «Σπάρτακος» διαφωνεί σε τρία σημεία του σχεδίου που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, καθώς υποστηρίζει ότι αδικούνται οι εργαζόμενοι της «πρώτης γραμμής» της ΔΕΗ.

Αυτά είναι:

  • Ορίζεται ότι ο χαρακτηρισμός επιδομάτων που παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής, ως «κινδύνου», θα συζητηθεί τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Αδαμίδης υποστηρίζει ότι αρχικά η ΓΕΝΟΠ είχε δεσμευτεί πως θα έκλεινε αμέσως, μετά έφτασε στους δύο μήνες και τώρα στους τέσσερις.

  • Δεν θα παίρνουν τις προσαυξήσεις όσοι εργάζονται στη βάρδια στην περίπτωση που απουσιάσουν λόγω ασθένειας ή νοσηλείας.

Κατά τον πρόεδρο του «Σπάρτακου», οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και σταθμούς παρουσιάζουν, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών εργασίας, υψηλό βαθμό ασθενειών και παθήσεων.

  • Δημιουργείται ένας «μηχανισμός στήριξης» σε βάρος των εργαζομένων στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής.

Η ρύθμιση
Η συγκεκριμένη ρύθμιση της σύμβασης ορίζει ότι τυχόν αποκλίσεις στη μισθοδοσία της επιχείρησης, που θα προκύπτουν από μισθολογικές διαφορές λόγω αναθέσεων καθηκόντων, μισθολογικών κλιμακίων και μεταβλητών, θα αποκαθίστανται τον επόμενο μήνα από την περαιτέρω μείωση των ειδικών επιδομάτων.

Ο «Σπάρτακος» υποστηρίζει ότι η μείωση αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35%, αν και η σύμβαση «μιλά» για 40 με 45%.

Ο «Σπάρτακος» με το εξώδικό του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που υπογράψει με τη ΓΕΝΟΠ σύμβαση εργασίας, τότε θα προχωρήσει αμέσως σε κινητοποιήσεις.

Η ΓΕΝΟΠ καλείται να υπογράψει τρεις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας μετά τον διαχωρισμό της ΔΕΗ. Αυτές είναι με τη μητρική εταιρεία ΔΕΗ, τον διαχειριστή μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και τον διαχειριστή δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).

Ν. Φωτόπουλος
Θα διεκδικήσει νέα εντολή προεδρίας της ΓΕΝΟΠ

Νέα νωπή εντολή προεδρίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ φέρεται ότι θα διεκδικήσει ο Νίκος Φωτόπουλος, επισπεύδοντας το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που είναι κανονικά να γίνει τον Ιανουάριο του 2013. Σύμφωνα με συνδικαλιστές, ο κ. Φωτόπουλος, υπό το βάρος των διώξεων που έχει ασκήσει η δικαιοσύνη για τις υποθέσεις των επιχορηγήσεων της Ομοσπονδίας, θέλει να επαναβεβαιώσει την ισχύ του στη ΓΕΝΟΠ. Επιπλέον, με αυτή την κίνηση, παρατηρούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ θέλει να προχωρήσει σε συνδικαλιστική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φωτόπουλος, σημειωτέον, υποστηρίζει ότι είναι αριστερός και ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να το αφήσει. Οι ίδιες συνδικαλιστικές πηγές υποστηρίζουν πως γι’ αυτούς τους λόγους ο κ. Φωτόπουλος επιμένει στο σχέδιο της σύμβασης για τη διαπραγμάτευση των επιδομάτων τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της. Κι αυτό επειδή έχει αποσπάσει τη στήριξη των σωματείων πέριξ και εντός των διοικητικών υπηρεσιών κι εν μέρει των τεχνικών, χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο για την «ψήφο» των σωματείων στα ορυχεία και τις μονάδες.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com