Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Πάνω από 1.000.000 ευρώ χάθηκαν άδικα από την καθυστερημένη σύνδεση του υδροηλεκτρικού σταθμού του φράγματος «Πραμόριτσα» με την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. (του Ευάγγελου Σημανδράκου)

Κύριε Περιφερειάρχη,
Πολλοί από εμάς γνωρίζουν πως η κατασκευή του φράγματος «Πραμόριτσα» στη περιοχή του Βυθού Βοΐου, πραγματοποιήθηκε από Εθνικούς πόρους με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής. Το έργο υλοποιήθηκε για τις ανάγκες ύδρευσης της επαρχίας Βοΐου και παράλληλα περιελάμβανε δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας µέσω της διέλευσης του νερού συνολικής ισχύος 1,035 MW – και ολοκληρώθηκε το 2008.
Υπεύθυνος εκτέλεσης του έργου ήταν η καταργούμενη σήμερα από τον «Καλλικράτη» Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, με Νομάρχη εσάς κ. Περιφερειάρχη.
Τα εγκαίνια του έργου πραγματοποιήθηκαν στις 11 Μαΐου του 2008, από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια. Ωστόσο, από το 2008 μέχρι σήμερα το έργο της ηλεκτροπαραγωγής δε συνδέθηκε με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ενημερώνω τους συναδέλφους ότι για το χρονικό διάστημα αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πλήρωνε παράλληλα για την λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου κατά μέσο όρο περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης, σημαντικό είναι να ενημερωθεί το σώμα, πως εάν ο ήδη έτοιμος από το 2008 υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 1,035MW λειτουργούσε θα παράγονταν προϊόν αξίας κατά εκτίμηση περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο. Το όφελος λοιπόν της οικονομικής επαναπόδοσης δια των μειωμένων τιμολογίων στην τοπική κοινωνία του Βοΐου θα ήταν 350.000 – 150.000 = 200.000 το χρόνο.
Παρόλο που είχατε πλήρη γνωση των εν δυνάμει των οικονομικών στοιχείων, η άδεια χρήσης νερού και η άδεια εγκατάστασης εκδόθηκαν πρόσφατα, μόλις το 2013. Είμαι περίεργος να ακούσω ποιες ήταν οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που να δικαιολογούν την τεράστια χρονική υστέρηση!
Κύριε Περιφερειάρχη, από τα προαναφερόμενα γίνεται σαφές πως αν και ζούμε μέσα στη δίνη της πιο ισχυρής μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης και η ανεύρεση οικονομικών πόρων είναι το μείζον , με την αμέλεια που δείξατε χάθηκαν πάνω από 1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή του Βοΐου.
Αντιλαμβάνεστε πως πρέπει να δώσετε τις ανάλογες εξηγήσεις.
Βαγγέλης Σημανδράκος

Περιφερειακός Σύμβουλος

* Σημείωση: το κείμενο είναι τοποθέτηση του Βαγγέλη Σημανδράκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 15ο θέμα που αφορούσε την σύμβαση για την σύνδεση του υδροηλεκτρικού σταθμού στο φράγμα «Πραμόριτσας» με την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ