Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Πάλι από την αρχή: ΄΄ανοίγουν΄΄ 578 ΄΄κλειστά΄΄ επαγγέλματα

Η απελευθέρωση των “κλειστών” επαγγελμάτων είναι, μαζί με την φοροδιαφυγή, το ζήτημα στο οποίο επιμένουν περισσότερο οι δανειστές. Για την ώρα, τα επαγγέλματα που θα (ξανά)ανοίξουν, φτάνουν τα 578.

Πρόκειται για 578 επαγγέλματα που είτε θα απελευθερωθούν είτε θα προσαρμοστούν. Ακόμη η κυβέρνηση τα συγκεντρώνει, όπως γράφει το capital.gr. Κάθε υπουργείο, συγκεντρώνει τα επαγγέλματα που έχει υπό την επίβλεψή του, για να παραδώσει τα στοιχεία.

Στα πιο πολλά επαγγέλματα καταργείται μια σειρά περιορισμών. Για τους κομμωτές, πχ, παύει να ισχύει η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας. Όποιος θέλει να γίνει κομμωτής θα πρέπει μόνο να περιμένει τρεις μήνες από την αναγγελία άσκησής του επαγγέλματος και «η αρμόδια Διοικητική Αρχή, μπορεί εντός τριών μηνών από την αναγγελία «να απαγορεύσει την άσκηση επαγγέλματος, στην περίπτωση που δεν συγκεντρώνονται οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Η «απελευθέρωση» είναι διαφορετική ανά κλάδο και περιλαμβάνει από νομικούς και μηχανικούς, χημικούς και ξεναγούς έως μακιγιέζ, επαγγέλματα υγείας, παιδείας, τεχνίτες και γενικότερα το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με το capital.gr.

Τους επόμενους μήνες θα έρθουν και οι αλλαγές σε δικηγόρους, μηχανικούς και άλλα «μεγάλα» επαγγέλματα.

Επίσης,όπως αναφέρει το newsit  τους επόμενους μήνες αναμένεται και ο νόμος διατήρησης περιορισμών για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Όπως συμφωνήθηκε με την τρόικα ο νόμος αναμένεται να περιλαμβάνει ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ και ΚΕΚ, δομές φροντίδας, την κατασκευή, πώληση και επισκευή όπλων, την προετοιμασία και πώληση εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων, το επάγγελμα του αρχαιοπώλη, των θαλάσσιων μεταφορών και των μέσων αναψυχής.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Ζητείται προσωπικό
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5