Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ο Σ. Καλαφάτης στην Κοζάνη: Σας δίνω 17,6 εκ. ευρώ για το Ζιδάνι!!! Που βρέθηκαν τα χρήματα;

Την περιοχή των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ) στο Ζιδάνι Κοζάνης επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του ΥΠΕΚΑ και του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη). Τον Υπουργό συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Δήμαρχος Σερβίων Βελλβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας.

 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, ανακοίνωσε επί τόπου την ένταξη της τρίτης φάσης του έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, ύψους 17,6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2015.

 

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

«Το έργο στην περιοχή της ΜΑΒΕ είναι το πιο μεγάλο έργο ειδικής περιβαλλοντικής αποκατάστασης στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες για να τελειώσει το έργο, που είναι υψίστης σπουδαιότητας, μεγάλου βαθμού δυσκολίας και έχει ταλαιπωρήσει την περιοχή. Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται στους αμέσως επόμενους μήνες. και για να ολοκληρωθεί πλήρως η αποκατάσταση «μπαίνουν» άλλα 17,6 εκ ευρώαπό το ΥΠΕΚΑ, μέσω του Επιχειρησιακού μας Προγράμματος. Η έκταση των ΜΑΒΕ θα χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση για δημόσια χρήση.Με έργα που θα επιτρέπουν την επισκεψιμότητα, δεδομένης της θέσης της κοντά στον Αλιάκμονα και την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Πάνω από όλα θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει για το Περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής».

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προχωρήσουμε έργα και δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, με τους οποίους έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας ώστε να έχουν ουσιαστικό λόγο στο σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου».

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπογράμμισε τη σημασία του έργου που άλλαξε εξ ολοκλήρου την περιβαλλοντική εικόνα της περιοχής, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα αξιοποίησης μίας έκτασης 4.143 στρεμμάτων προς όφελος των πολιτών.

 

 

Σχόλιο: Είναι γνωστό πως σήμερα δεν πιστεύουν τις εξαγγελίες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Τώρα πως βρέθηκαν τα 17,6 εκ. ευρώ για να δοθούν για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των μεταλλείων (ΜΑΒΕ) ας το διευκρινίσουν πειστικά οι αρμόδιοι.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5