AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Οριστική λύση στο ζήτημα της παραχώρησης οικοπέδων στους ακτήμονες της ΠΕ Γρεβενών και ρύθμιση ανάσα στα κόκκινα δάνεια των αγροτών

Οριστική λύση δόθηκε στο ζήτημα της παραχώρησης οικοπέδων σε ακτήμονες, σε εφαρμογή του Π/Δ 24/4/1985, για τις οποίες δεν είχαν εκπληρωθεί οι όροι, που προβλέπονταν στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 2 όπως αντικαταστάθηκαν από τις διατάξεις του αρ. 9 του ν. 3147/2003.

Συγκεκριμένα, μετά από αιτήματα κατοίκων της ΠΕ Γρεβενών και κατόπιν επανειλημμένων παρεμβάσεων του βουλευτή Γρεβενών κυρίου Κοψαχείλη Τιμολέοντα, ήδη από τον Σεπτέμβρη του  2013 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια υπομνημάτων ακόμη και συγκεκριμένων προτάσεων νομοτεχνικής  βελτίωσης,  επετεύχθη τελικώς ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη βουλή στις 29/1/14. Η ρύθμιση βρίσκεται στο άρθρο 37 παράγραφο 16 και μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: Ο ενδιαφερόμενος «διατηρεί την κυριότητα του οικοπέδου που δικαιώθηκε, καταργούμενου κάθε όρου και περιορισμού  του δικαιώματος κυριότητας, εφόσον καταβάλλει πρόστιμο ίσο με το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου». Το πρόστιμο καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη μέχρι 31/12/15 και η δεύτερη μέχρι 31/12/17.

Επίσης, προβλέπεται ότι «τα συμβόλαια αγοραπωλησίας και προσύμφωνα που συντάχθηκαν κατά παράβαση των όρων του προεδρικού διατάγματος θεωρούνται έγκυρα και ισχυρά».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου επετεύχθη ρύθμιση που αφορά τα ενυπόθηκα δάνεια αγροτών φυσικών προσώπων προς την Αγροτική Τράπεζα. Οι παρεμβάσεις, οι ερωτήσεις, οι παραστάσεις στον αρμόδιο υπουργό καθώς και η σχετική τροπολογία που συνυπέγραψε μαζί με τριάντα βουλευτές, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή της από τον κύριο Υπουργό.

Η ρύθμιση μεταξύ άλλων καθορίζει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων και περιορίζει το ύψος του συνόλου των καταβληθέντων ποσών στο 120% του αρχικού κεφαλαίου εφόσον τον σύνολο των πάσης φύσεως απαιτήσεων της Τράπεζας δεν υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Περισσότερες λεπτομέρειες της ρύθμισης αναφέρονται στο σχέδιο νόμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κύριο Τσαυτάρη Αθανάσιο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Μάξιμο Χαρακόπουλο για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν χιλιάδες πολίτες.

 

Κοψαχείλης Τιμολέων

Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com