Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ξεχάστε το πετρέλαιο θέρμανσης – Δεν ξεκινά η διανομή!

Η διανομή πετρελαίου ξενικούσε κανονικά από σήμερα, αλλά οι πρατηριούχοι απειλούν να μην διαθέσουν πετρέλαιο αν δε μειωθεί ο φόρος που εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου στο 1,40 το λίτρο.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης πρόκειται να έχει  ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ύστερα από αίτημα των συνδικαλιστών.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεκινά επίσημα σήμερα Δευτέρα, ωστόσο οι επαγγελματίες απειλούν με «εμπάργκο» στις παραδόσεις. Πηγές της αγοράς ανέφεραν πάντως ότι οι παραγγελίες, λόγω καιρού και υψηλών τιμών, είναι ελάχιστες ενώ πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο από την προηγούμενη περίοδο ή έχουν στραφεί σε άλλες πηγές θέρμανσης.

Οι επαγγελματίες ζητούν να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά και να μην κλείσουν πρατήρια λόγω της μείωσης της ζήτησης.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και προβλέπει εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από 60 ευρώ που ήταν για το θέρμανσης και 412 για το κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί στο 1,35 με 1,4 ευρώ το λίτρο, περίπου 40% ακριβότερο από πέρυσι, ενώ το ντίζελ κίνησης προβλέπεται να μειωθεί περίπου 10 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με το NewsIt.gr οι δύο τύποι πετρελαίου θα έχουν διαφορετικές τιμές παρά την εξίσωση του φόρου, καθώς θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν δύο τύποι πετρελαίου με διαφορετικές προδιαγραφές και τιμή διυλιστηρίου. Οι βασικές διαφορές είναι η περιεκτικότητα σε θείο και το γεγονός ότι το ντίζελ κίνησης αναμειγνύεται, πριν διατεθεί στην κατανάλωση, με βιοντίζελ. Η προσθήκη βιοντίζελ είναι η κύρια αιτία για την οποία δεν προχώρησε η ενοποίηση των τύπων πετρελαίου, καθώς περιέχει συστατικά που, όταν το καύσιμο παραμείνει επί μακρόν στη δεξαμενή (όπως συμβαίνει με τις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης) μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στους καυστήρες.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5