Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

PAPAGEORGIOU
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κινηματογράφος Γρεβενών
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ξεκλειδώνουν σεντούκια και θυρίδες

Αγώνα δρόμου, door to door, πελάτη πελάτη πραγματοποιούν οι τράπεζες προκειμένου οι πελάτες τους να επαναφέρουν εκ νέου τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, χρήματα τα οποία είχαν φύγει είτε στο εξωτερικό λόγω της ανασφάλειας για επιστροφή στη δραχμή, είτε είχαν καταλήξει εξαιτίας του ίδιου λόγου σε σεντούκια και θυρίδες.

Ειδικά αυτή η δεύτερη κατηγορία πελατών έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται θετικά εκτιμώντας ότι το σενάριο εξόδου από το ευρώ είναι σενάριο σε αποδρομή. Οι τράπεζες «αναγνωρίζουν» καθημερινά στα ταμεία τους δικές τους δεσμίδες , με ημερομηνίες Μαϊου και Ιουνίου του 2012 όταν είχε σημειωθεί προεκλογικά το μεγάλο κύμα φυγής μετρητών. Με την απόδειξη ανάληψης ανά χείρας προκειμένου να αποδείξουν το «πόθεν» των μετρητών, δεκάδες πελάτες των τραπεζών επιστρέφουν καθημερινά τις οικονομίες τους στα ταμεία και αυτό αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Επί του παρόντος, ωστόσο, το κύμα επανόδου των καταθέσεων αν και φαίνεται ανεπίστρεπτο, δεν έχει συμπαρασύρει ακόμη μεγάλη μερίδα καταθετών, ιδιαίτερα εκείνους που είχαν οδηγηθεί σε τράπεζες του εξωτερικού είτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση είτε σε άλλες χώρες.

Όπως λένε οι διευθυντές υποκαταστημάτων των τραπεζών η επαναφορά των μετρητών στα γκισέ των τραπεζών, πολλών δε μάλλον καταθέσεων από το εξωτερικό δεν είναι εύκολη υπόθεση, μολονότι η ψυχολογία των πελατών έχει αλλάξει. Οπλο των τραπεζών στην προσπάθειά τους να επανέλθουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, είναι οι υψηλές αποδόσεις που έχουν οι καταθετικοί λογαριασμοί στην χώρα μας έναντι των λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού, σε μία περίοδο που οι μικροκαταθέτες, βλέπουν το κομπόδεμά τους να λιγοστεύει εξαιτίας των μεγάλων υποχρεώσεων, κυρίως φορολογικών, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούν, αλλά και λόγω της περικοπής των αποδοχών τους. Η έλλειψη ρευστότητας οδηγεί πολλούς καταθέτες να καταφεύγουν στις οικονομίες τους για να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους και να καλύψουν ανάγκες που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανελαστικές.

Σύμφωνα με την imerisia.gr απέναντι στο θετικό στοιχείο της απόδοσης, αλλά και του περιορισμού της ανασφάλειας υπάρχουν εμπόδια τα οποία δεν επιτρέπουν η διαδικασία εισροών των καταθέσεων να διενεργηθεί με ταχύτερους ρυθμούς.

Ένα από τα στοιχεία αυτά είναι ο φόβος δέσμευσης των λογαριασμών καθώς η τράπεζα υποχρεούται να λειτουργήσει ως τρίτη και να «μπλκοκάρει» λογαριασμούς, χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία πελατών της, είτε λόγω δικαστικών αποφάσεων που εκδίδουν ιδιώτες είτε επειδή υπάρχουν εντολές κατάσχεσης από το Δημόσιο.

Απέναντι στο θετικό στοιχείο της απόδοσης, αλλά και του περιορισμού της ανασφάλειας υπάρχουν εμπόδια τα οποία δεν επιτρέπουν η διαδικασία εισροών των καταθέσεων να διενεργηθεί με ταχύτερους ρυθμούς.

Ένα από τα στοιχεία αυτά είναι ο φόβος δέσμευσης των λογαριασμών καθώς η τράπεζα υποχρεούται να λειτουργήσει ως τρίτη και να «μπλκοκάρει» λογαριασμούς, χρεόγραφα και άλλα περιουσιακά στοιχεία πελατών της, είτε λόγω δικαστικών αποφάσεων που εκδίδουν ιδιώτες είτε επειδή υπάρχουν εντολές κατάσχεσης από το Δημόσιο.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Αγγελία
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5