Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ξεκινά το κυνήγι για … 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ.

Από την προσεχή Δευτέρα ενεργοποιείται το κυνήγι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την επιβολή των προστίμων στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο.
Η ΓΓΠΣ αναμένεται να στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία θα τους ζητεί εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματός τους, με παράλληλη πληρωμή του προστίμου των 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη.
Στην περίπτωση αυτή, το πρόστιμο κλιμακώνεται στα 500 ευρώ για τα Ι.Χ., 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες, ενώ ενεργοποιείται παράλληλα και η ποινική διαδικασία, με επιπλέον πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως 3.000 ευρώ. Το κυνήγι των ανασφάλιστων δεν σταματά εδώ, αφού σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο εμπλακεί σε ατύχημα, προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια.
Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων γίνεται πλέον δυνατός από τη διαρκή διασταύρωση της βάσης δεδομένων με τα κυκλοφορούντα οχήματα του υπουργείου Μεταφορών και της βάσης δεδομένων με τα ασφαλισμένα οχήματα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Από τη διασταύρωση προκύπτει ότι τα κυκλοφορούντα οχήματα ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια, ενώ τα ασφαλισμένα δεν ξεπερνούν τα 5,6 εκατομμύρια. Η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ ενός μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά όπως εξηγούν στελέχη από την ασφαλιστική αγορά, από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων, πρέπει να εξαιρεθούν τα κρατικά οχήματα, αλλά και να εντοπιστούν εκείνα των οποίων οι κάτοχοι παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας το 2012.
Η ηλεκτρονική διασταύρωση και φυσικά τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται έχουν θορυβήσει αρκετούς κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τον τελευταίο μήνα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, που συνδέεται με την ενεργοποίηση της διαδικασίας καταλογισμού προστίμων από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης βοηθάει το γεγονός ότι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχουν συμπιεστεί αρκετά και ξεκινούν από 130 ευρώ το εξάμηνο για την υποχρεωτική κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτου.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ