Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Νέα αναβολή για την ψηφιακή τηλεόραση στη Δυτική Μακεδονία

Νέες αλλαγές φαίνεται πως έχουμε τελικά σχετικά με τη ψηφιακή μετάβαση στη Δυτ. Μακεδονία, καθώς, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η καταλυτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 28/11/2014 και όχι η 17/10/2014, αλλά ούτε καιοι αρχές Νοεμβρίου όπως διαβεβαίωνε μέσα στο καλοκαίρι η DIGEA, αλλά και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Το σχετικό δημοσίευμα έχει ωε εξής:

H νέα αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης είναι πλέον γεγονός. Το 4ο κατά σειρά switch off στην Κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, προβλέπεται να γίνει στις 31 Οκτωβρίου. Παράλληλα γίνεται ενοποίηση του Αίνου, ώστε να κρατηθεί η ημερομηνία της 19ης Δεκεμβρίου για την οριστική διακοπή των αναλογικών τηλεοπτικών σημάτων. Το πέμπτο switch off αναμένεται να περιλαμβάνει τον Αίνο μαζί με την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα και προγραμματίζεται για τις 28 Νοεμβρίου. Η μετάβαση ολοκληρώνεται με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι αλλαγές συμφωνήθηκαν σε ανώτατο επίπεδο μετά το κραχ στην αγορά εξαιτίας των αποκωδικοποιητών. Η είδηση που έβγαλε στον αέρα το site μας, ότι οι εταιρείες εισαγωγής ψηφιακών δεκτών ζητάνε αναβολή του switch off της Μακεδονίας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Όταν αποδείχθηκε με έγγραφα και ντοκουμέντα πως το αίτημα πράγματι τέθηκε, αποκαλύφθηκε άλλη μια σοβαρή επίπτωση στο ψηφιακό μοντέλο που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα. Η αγορά δεν καλέστηκε ποτέ να συμμετάσχει σε κάποιου είδους συντονισμού ψηφιακής μετάβασης, όπως έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γιατί να έχει την ευθύνη η αγορά στο πόσοι ψηφιακοί δέκτες χρειάζονται, πότε ακριβώς θα εισαχθούν στη χώρα, και τις είδους θα είναι; Ακόμη κι αν υπήρχε εταιρεία που θα μπορούσε να έχει στοκ χιλιάδων ψηφιακών δεκτών στις αποθήκες της, σίγουρα δεν θα ήταν ικανοποιημένη από τις αλλεπάλληλες αλλαγές του χρονοδιαγράμματος, τα πισωγυρίσματα του υπουργείου Μεταφορών, τις αναβολές και τις αλλαγές των όρων και προϋποθέσεων.

Απόρροια όλων των παραπάνω είναι πως με το switch off της Θράκης και βόρειου Αιγαίου η αγορά ξέμεινε από ψηφιακούς δέκτες. Μόνο στη Μυτιλήνη διατέθηκαν περισσότεροι από 70.000 αποκωδικοποιητές, ενώ στην Καβάλα καταγράφηκαν ουρές στα μαγαζιά. Το αίτημα της αναβολής τέθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στο υπουργείο Μεταφορών (η επιστολή των εταιρειών αναρτήθηκε στο digitaltvinfo.gr). Τελικά αυτό το αίτημα έγινε η αφορμή για τη συνολική αλλαγή του χρονοδιαγράμματος στην ψηφιακή μετάβαση.

http://www.digitaltvinfo.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5