Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Μιχελάκης για τις δημοτικές εκλογές: “Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το νέο νόμο”

Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με νέο εκλογικό νόμο, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζει σε συνέντευξή του… στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης,ενώ παράλληλα πετάει το «μπαλάκι» στους Δήμους να επιλέξουν τους υπαλλήλους που θα μπουν στη διαθεσιμότητα. Στο δείπνο Σαμαρά με τους δημάρχους, υπήρξαν έντονες επιφυλάξεις για το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση.

Αναφερομένος στην φιλική και άτυπη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με δημάρχους που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη της ΝΔ, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από μερικούς δημάρχους για τον εκλογικό νόμο, όλοι συμφώνησαν στο τέλος της βραδιάς, ότι πρέπει να γίνει μια λεπτομερής επεξεργασία της πρότασης.

Παρά ωστόσο τις επιφυλάξεις ο Υπουργός εσωτερικών δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει τον εκλογικό νόμο: «Δεν μπορεί να λέγεται ότι είναι ανάγκη να βάλουμε στην πρώτη γραμμή τους καταξιωμένους, τους ικανούς, τους άξιους και την ίδια στιγμή να υποστηρίζεται πως δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

όσον αφορά το ζήτημα της κινητικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Υπουργός Εσωτερικών, πετάει το «μπαλάκι» στους δήμους για να αποφασίσουν ποιος θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

«Υπάρχουν – και μάλιστα πάρα πολλές- περιπτώσεις Δήμων με πλεονάζον προσωπικό. Όπως υπάρχουν και δήμοι που χρειάζονται ανθρώπινο δυναμικό. Γι ‘ αυτό ακριβώς, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση, η αξιολόγηση των δομών τους, έτσι ώστε να διαπιστωθεί σε ποιες υπηρεσίες υπάρχει υποστελέχωση και σε ποιες είναι ανάγκη να κατευθυνθεί ανθρώπινο δυναμικό. Η ευθύνη της αξιολόγησης, που είναι απαραίτητη για να μην έχουμε οριζόντιες περικοπές, ανήκει στους δήμους και δεν μπορεί να παραμεριστεί με ολιγωρίες, αναβολές και αδράνεια. Είναι η ώρα να δούμε όλοι κατά πρόσωπο την αλήθεια.», τόνισε.

Πηγη: tromaktiko

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης