email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του έργου DIFASS, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του έργου DIFASS (Development of interregional financial assistance to SMEs and of non-grant instruments – Ανάπτυξη διαπεριφερειακών χρηματοδοτικών εργαλείων για ΜικροΜεσαίες επιχειρήσεις) που διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2014. Το συνέδριο αφορούσε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία υποστήριξης ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κος Καρυπίδης Θεόδωρος.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εταίρος του προγράμματος DIFASS, εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τον καθηγητή κ. Καραφόλα Συμεών ο οποίος έκανε επισκόπηση του προγράμματος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας έργου του προγράμματος, παρουσίασε καλές πρακτικές που αναδείχτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος και είναι δυνατή η προσαρμογή, η υιοθέτηση και εφαρμογή τους.

Την ΑΝΚΟ ΑΕ, εταίρο του προγράμματος, εκπροσώπησε η κα Παπατέρπου Λιάνα, η οποία παρουσίασε τις υπηρεσίες που παρέχει το δίκτυο Enterprise Europe Network.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης του έργου, εκ μέρους του Τεχνικού Συμβούλου κ. Καραμάρκου Κωνσταντίνου.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικροπιστώσεις και στη δυνατότητα εφαρμογής τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Eισηγήσεις για το θέμα αυτό παρουσιάστηκαν από τους κ.κ Στάμκο Νεοκλή, εκπρόσωπο του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και Παπαπολύζο Ντίνο, διευθυντή της TREK Consulting. Η συζήτηση κατέδειξε τη δυνατότητα υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος με τη συνεργασία του τραπεζικού τομέα και των τοπικών αρχών.

Κατά την μεσημεριανή συνεδρία συζητήθηκε η καλή πρακτική PIPE και η δυνατότητα μεταφοράς της στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η καλή αυτή πρακτική αφορά τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού μηχανισμού εξαγωγικών επιχειρήσεων που έχει σαν κύριο μέλημα να προετοιμάσει κατάλληλα τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό δίνοντας έμφαση στη διάγνωση (diagnosis) και καθοδήγηση (mentoring) των επιχειρήσεων καθώς και στην υποστήριξή τους με χρηματοοικονομικά μέσα. Τοποθετήθηκαν επί του θέματος οι κ.κ. Jesus Albizu, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας AVU, κος Manuel Montoya εκ μέρους του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ναυτιλίας της Σεβίλλης και ο κος Sture Ericsson, εκ μέρους του Οργανισμού Technidalen Σουηδίας,

Στην απογευματινή συνεδρία παρουσιάστηκαν τα Συμμετοχικά μοντέλα χρηματοδότησης πλήθους (crowdfunding) με εισήγηση από τις κυρίες Μπαράτα Αργυρώ και Βουίμτα Νίκη της εταιρίας FEAST καθώς και η διαδικασία της προ-εµπορικής ανάθεσης συµβάσεων ως ένα καινοτόμο εργαλείο προώθησης της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης με εισηγήσεις από τον κ. Francesco Fioda από της Περιφέρεια της Aosta Valey της Ιταλίας και την κα Άννα Κασιμάτη, από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετείχαν οι εισηγητές του συνεδρίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οι προσκεκλημένοι εταίροι του έργου DIFASS όπου διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν τα συμπεράσματα από τις εργασίες του συνεδρίου.

Την 2η μέρα έγιναν στοχευμένες επισκέψεις εργασίας σε 4 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας όπου συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους οι επιχειρήσεις, οι πραγματικές τους ανάγκες σε χρηματοδότηση και οι τρόποι υποστήριξής τους από τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια.

 

Το έργο Difass χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (85%) και από Εθνικούς Πόρους (15%) μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου θα αναρτηθούν και θα είναι διαθέσιμες τις προσεχείς ημέρες στην Ιστοσελίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (http://pta.pdm.gr) και του DIFASS (http://www.difass.eu)

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ