Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Μετάνιωσα, μπορώ να σβήσω το τατουάζ;

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΊΤΕΡΗ ΑΎΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΆΖ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ LIFESTYLE. ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΕΠΙΛΈΓΟΥΝ ΝΑ «ΧΤΥΠΉΣΟΥΝ» ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ ΣΧΈΔΙΟ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛ – ΜΙΚΡΆ, ΜΕΓΆΛΑ, ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΧΡΏΜΑΤΑ Ή ΚΑΙ ΌΧΙ, ΤΑ ΤΑΤΟΥΆΖ ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΕΠΟΧΉ.
Οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς με εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα.

Σύμφωνα με έρευνα, το 50% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ το μετανιώνουν, ενώ το 30% θέλουν να το αφαιρέσουν. Σπανιότερα η αφαίρεσή τους επιβάλλεται για λόγους αλλεργίας στη χρωστική ουσία που χρησιμοποιήθηκε.

Η δερματολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Άσπα Ζαχαρή M.D Ph.D επισημαίνει χαρακτηριστικά πως η αφαίρεση τους γίνεται με εξειδικευμένα, παλμικά λέιζερ, τα οποία σπάνε τους κόκκους της χρωστικής του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα. Τα τμήματα αυτά με τη σειρά τους απομακρύνονται σταδιακά από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού, χωρίς να προκαλείται ερεθισμός ή βλάβη στο υπόλοιπο δέρμα.

Τα χρώματα που αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά είναι το μαύρο, το μπλε-σκούρο, το μπλε και το πράσινο, ενώ δύσκολα αφαιρείται το κόκκινο και το πορτοκαλί και ακόμα πιο δύσκολα το κίτρινο και το άσπρο.

Στη φωτό η κ. Ζαχαρή

Η αύξηση των τατουάζ, ωστόσο, οδήγησε και σε αύξηση της επιθυμίας αφαίρεσής τους για προσωπικούς, αισθητικούς, κοινωνικούς, συναισθηματικούς ή και επαγγελματικούς λόγους.

Όπως αναφέρει η κ. Ζαχαρή η διαδικασία αφαίρεσης είναι σχεδόν ανώδυνη, με την χρήση τοπικών αναισθητικών κρεμών, οι οποίες εφαρμόζονται λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της μεθόδου υπογραμμίζει ότι εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το χρώμα, το είδος της χρωστικής, η παλαιότητα του τατουάζ, η φύση του (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό), η περιοχή που έγινε, καθώς και η “ποιότητα” του δέρματος.

ανάλογα με τον τύπο του δέρματος

Έχει παρατηρηθεί πως στα άτομα με ανοιχτό φωτότυπο, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Στα άτομα με σκούρο φωτότυπο υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει αχνό το περίγραμμα του τατουάζ και μετά την εφαρμογή του laser.

Αξίζει να διευκρινισθεί πωςόσο πιο παλιό είναι ένα τατουάζ τόσο λιγότερες συνεδρίες απαιτούνται. Περίπου 4-6 συνεδρίες, κάθε δύο μήνες, για άτομα με τατουάζ άνω των 5 χρόνων είναι αρκετές για την ομαλή και αποτελεσματική αφαίρεση τους.

Η κ. Ζαχαρή επισημαίνει ότι με τα εξελιγμένα laser και τη σωστή μετεπεμβατική φροντίδα η οποία περιλαμβάνει τοπικά αντιβιοτικά και επουλωτικές κρέμες τα τατουάζ γίνονται παρελθόν.

http://www.iatropedia.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5