Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Μήπως κάνουμε με λάθος τρόπο τον Σταυρό μας; Νέα έρευνα επαναπροσδιορίζει το σύμβολο της πίστης

ια χρόνια η Εκκλησία μας μαθαίνει να κάνουμε τον σταυρό μας με ένα συγκεκριμένο τρόπο, που σχετίζεται με τη θέση του Χριστού στον Σταυρό. Ωστόσο μία πρόσφατη έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα, ισχυριζόμενη ότι ο Χριστός δεν σταυρώθηκε με τον τρόπο που πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Οπως περιγράφει σε σχετικό άρθρο, η εφημερίδα τα Νέα, η Σταύρωση μπορεί να έγινε με πολύ πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο απ’ ότι δείχνουν οι εικόνες της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, τα χέρια του Ιησού μπορεί να μην ήταν τεντωμένα κατά μήκος της δοκού του Σταυρού, αλλά κάθετα πάνω από το κεφάλι. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο θάνατος έρχεται νωρίτερα και πολύ πιο επώδυνα, αφού η συγκεκριμένη στάση προκαλεί σταδιακά ασφυξία.

Οι ανατρεπτικές αυτές υποθέσεις προέκυψαν από την μελέτη της Σινδόνης του Τορίνο, από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα τα Νέα, η Ιερά Σινδόνη είναι το πιο πολυμελετημένο και πιο αμφιλεγόμενο αντικείμενο στην παγκόσμια Ιστορία, διχάζοντας για χρόνια τους επιστήμονες, αν πραγματικά απεικονίζει το πρόσωπο του Ιησού, ή αν δημιουργήθηκε το Μεσαίωνα ως προϊόν απάτης.

Στη Σινδόνη ωστόσο, εκτός από τη φιγούρα του γυμνού άνδρα, έχουν αποτυπωθεί και γραμμές από αίμα που κύλισε από τους πήχεις των χεριών και άλλα σημάδια από πληγές.

Μελετώντας τα σημάδια στην Ιερά Σινδόνη, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός δεν σταυρώθηκε στη θέση που γνωρίζουμε τόσα χρόνια. Μάλιστα, για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα: Εδεσαν έναν εθελοντή σε σταυρό με τα χέρια ανοιχτά και έβαλαν αίμα να τρέξει από τα σημεία στα οποία υποτίθεται ότι καρφώθηκε ο Χριστός στο Σταυρό. Σε αυτή την περίπτωση, όπως παρατήρησαν, το αίμα δεν έτρεχε κατά μήκος του πήχη, αλλά έσταζε από τους καρπούς των χεριών στο έδαφος. Αντίθετα, το αίμα έτρεχε κάθετα μόνο σε περίπτωση που ο εθελοντής σταυρωνόταν με τα χέρια τεντωμένα προς τα πάνω.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έρχονται να επιβεβαιώσουν προηγούμενη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, όπου ο δρ Γκίλμπερτ Λαβουά είχε υποστηρίξει ότι όποιος κι αν είχε τυλιχθεί στην Σινδόνη, είχε σταυρωθεί με τα χέρια ψηλά και όχι τεντωμένα.

http://www.iefimerida.gr

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5