Κινηματογράφος-CINE GREVENA
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Μέσα σε σαράντα πέντε ημέρες οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Γρεβενών

Εντός σαράντα πέντε ημερών πρέπει να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο Δήμο Γρεβενών μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης αποδέχθηκε την ένσταση που αφορούσε τον αριθμό εδρών του πρώην Δήμου Γρεβενών οι οποίες σύμφωνα με τον πληθυσμό θα έπρεπε να είναι 20 και όχι 18 αντίστοιχα στους πρώην Δήμους Θ.Ζιάκα και Βεντζίου οι έδρες έπρεπε να είναι στο σύνολο 6 και όχι 8.

Η απόφαση του εκλογοδικείου είναι τελεσίδικη.

Ο κ.Κουπτσίδης μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας με αίτηση αναίρεσης όμως δεν υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Εκλογοδικείου που μόλις εκδόθηκε.

Ο Νόμος αναφέρει ότι μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές εντός 45 ημερών με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν και στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ο κ.Κουπτσίδης είχε λάβει 53,7% υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία, ο κ.Ζήσης 39,58% υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και η υποψήφια του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ με 6,72%.

Τα δεδομένα τώρα έχουν ως εξής:

1ο : Στο Δήμο Γρεβενών από 18 θα εκλεγούν 20 Σύμβουλοι και το κάθε ψηφοδέλτιο πρέπει να συμπεριλαμβάνει το μέγιστο 30 υποψηφίους. Οι σταυροί προτίμησης θα παραμείνουν ως έχουν.

(3 σταυροί για τους υποψηφίους Συμβούλους του πρώην Δήμου Γρεβενών και 1 σταυρός για τους δημοτικούς Συμβούλους των άλλων πρώην Δήμων και Κοινοτήτων).

2ο: Στους Δήμους Θ.Ζιάκα και Βεντζίου θα εκλεγούν από 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ η σταυροδοσία αλλάζει. Οι δημότες αυτών των Δήμων θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν 1 δημοτικό σύμβουλο από τον Δήμο τους και 1 δημοτικό σύμβουλο από τους πρώην Δήμους και Κοινότητες.

3ο: Το πρόβλημα όμως που εντοπίζουν εκ νέου οι νομικοί είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι των πρώην Κοινοτήτων. Νομικός που ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά αναφέρει πως μπορεί να δημιουργηθεί και πάλι πρόβλημα μετά τις εκλογές εάν κατατεθεί ένσταση για την κατανομή εδρών.

Ως παράδειγμα αναφέρει ότι η Κοινότητα Μεσολουρίου με 200 εγγεγραμμένους εκλέγει έναν Δημοτικό Σύμβουλο και οι Δήμοι Αγιου Κοσμά και Γόργιανης με 3000 εγγεγραμμένους εκλέγουν από 2 Συμβούλους. Δηλαδή η κατανομή των εδρών δεν γίνεται σύμφωνα με τον πληθυσμό όπως εξ άλλού αναφέρει και η προχθεσινή απόφαση του Εκλογοδικείου Κοζάνης.

Βεβαίως ο Νόμος αναφέρει ότι πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι οι ΟΤΑ ανεξαρτήτως του πληθυσμού.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες Κοινότητες Γρεβενών σε πληθυσμιακή σύγκριση με όλους τους πρώην Δήμου του Νομού Γρεβενών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από το Συμβούλιο Επικρατείας να εκδοθεί η απόφαση ακύρωσης ιδρύσεως δύο Δήμων στο Νομό Γρεβενών αντί τριών που προέβλεπαι η πρώτη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αναίρεση που κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Κοσμά και ο πρώην Κοινοτάρχης Αβδέλλας με την οποία ζητούσαν να τηρηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια του «Καλλικράτη» (πληθυσμιακά, αναπτυξιακά, ορεινότητα κτλ) όπως συνέβη με τους υπόλοιπους 35 ορεινούς Δήμους στην Επικράτεια. Εδώ να σημειώσουμε ότι η πρόταση 1 του Υπουργείου Εσωτερικών όπως αυτή ανακοινώθηκε τότε από τον κ.Ραγκούση προέβλεπαι την ίδρυση του Δήμου Βασιλίτσας πληρώντας κατά 95% όλα τα κριτήρια που έθετε τότε το Νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com