Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Alpha Bank
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΜΒΟΛΙΟ

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Κύμα συγχωνεύσεων στην εκπαίδευση για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προμηνύονται για την ερχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, επισημαίνεται ότι από ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στα καταχωρισμένα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένο αριθμό οργανικών θέσεων, που είναι δυσανάλογος με το μαθητικό δυναμικό που έχουν στο ενεργητικό τους.

Τονίζεται ακόμη πως εν όψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών (συγχωνεύσεις και ιδρύσεις σχολικών μονάδων) ζητείται από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να αιτιολογήσουν αυτά τα στοιχεία.

«Επειδή είστε βαθύτεροι γνώστες της κατάστασης, παρακαλούμε όπως έχουμε την άποψή σας για την οργανικότητα κάθε σχολικής μονάδας καθώς και τυχόν παρατηρήσεις σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων ΠΕ και ΔΕ. Μάλιστα, τα στοιχεία ζητείται να σταλούν τις επόμενες δύο ημέρες.

Οπως έγινε γνωστό, από το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στοιχείων για τις σχολικές μονάδες, μέσω του οποίου φαίνεται η πλήρης εικόνα του σχολείου (αριθμός μαθητών, καθηγητές, αίθουσες και ώρες διδασκαλίας), διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οργανικές θέσεις δεν δικαιολογούνται από τον μαθητικό πληθυσμό που υπάρχει.

Οπως ανέφεραν ανώτατα στελέχη του υπ. Παιδείας, στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή και η κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς μέσα από την καταγραφή των στοιχείων για τον αριθμό καθηγητών/μαθητών θα προκύψει πού υπάρχουν υπεραριθμίες δασκάλων και καθηγητών, και πού παρατηρούνται ανάγκες για πρόσθετο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας έχει μελετήσει ήδη σχέδιο που περιλαμβάνει μετατάξεις (ακόμη και υποχρεωτικές) και μεταθέσεις, και μόνο αν χρειαστεί αύξηση του ωραρίου κατά 1 ή 2 ώρες.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, πάντως, διαβεβαιώνουν πως μόνο εάν τα υπόλοιπα μέτρα δεν είναι αρκετά ώστε να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα προχωρήσουν στο έσχατο μέτρο της αύξησης του ωραρίου. Η ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, άλλωστε, είναι προτεραιότητα του υπ. Παιδείας, με δεδομένο ότι οι προσλήψεις τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν με το… σταγονόμετρο.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας τον χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων».

Τα μέλη της ΔΟ αναφέρουν πως «κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία θα βρει ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπους».

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ευχαριστήριο
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Καπετάν Λουκά 1
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- 13ης Οκτωβρίου 84
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ