Κουκουτάρης
Τσιμόπουλος
ΒΛΕΤΣΟΣ
Αλεξίου
ΝΙΖΑΜΗΣ
Βλάχος
Παπαλιούρα
Τσιάτας
Τσιμπέρη
Πρίντζας
Λίτσας
Σαμαρά
Λιοσάτος
Παράσχου
Καρυπίδης
Φανάρας
Σιούμπουρα
Λέτσιος
Καφετζή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Μπουρέλλας
Καλαμάρας
Ζαρκογιάννης
Καραγιάννης
Ντώνας
SPONSORS
ΟΠΑΠ
Τσακνάκη
POTIKA MYRTO
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Γιαννόπουλος
ΟΠΑΠ

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
DONAS

Grevenamedia @facebook

ΙΩΑΝΝΑ
IKTEO
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
tsiarsiotis
Καφενείο
KARTSIOUNIS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων από το 2014

Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτική συλλογής αποδείξεων θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση το Μάιο.

Η τρόικα θεωρεί αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και έχει ζητήσει την κατάργηση του και την αντικατάσταση του με ένα νέο σύστημα προσδιορισμού πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Σημειώνεται πως βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας , η οποία αναμένεται να αλλάξει με το νομοσχέδιο του Μαΐου:

– Για τις δηλώσεις του 2013 απαιτούνται αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο αποδείξεων τα 15.000 ευρώ. Για τις δηλώσεις του 2014 απαιτούνται και πάλι αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος αλλά με μέγιστο όριο αποδείξεων τα 10.500 ευρώ.

– Αν στις φετινές δηλώσεις οι αποδείξεις που δηλώνονται υπολείπονται των απαιτουμένων, στη διαφορά επιβάλλεται ποινή φόρου 10%. Για παράδειγμα, αν για εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 5.000 ευρώ και δηλωθούν αποδείξεις 3.000 ευρώ, στη διαφορά των 2.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος με συντελεστή 10%, άρα θα προκύψει πρόσθετος φόρος 200 ευρώ. Το 2014 η ποινή φόρου αυξάνεται σε 22%, με αποτέλεσμα στο παραπάνω παράδειγμα να προκύπτει έξτρα φόρος 440 ευρώ.

– Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι, προκειμένου να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που ισχύει για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2012, θα πρέπει να καταγράψουν στις δηλώσεις τους τις απαιτούμενες αποδείξεις. Το 2014 η υποχρέωση δήλωσης αποδείξεων περιορίζεται μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι θεωρητικά με τον τρόπο αυτόν κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ η οποία υποκαθιστά το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

– Η Εφορία το 2014 θα αναγνωρίζει πέραν των αποδείξεων που ισχύουν σήμερα (τρόφιμα, ποτά, σουπερμάρκετ, δαπάνες ένδυσης και υπόδησης, δαπάνες επισκευής και συντήρησης κατοικίας, έπιπλα, λευκά είδη, οικιακές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, αγαθά και υπηρεσίες οικιακής συντήρησης, μεταφορές πραγμάτων, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, λιπαντικά, αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος, φαγητό εκτός οικίας, σερβιριζόμενα αναψυκτικά – γλυκά – καφέδες, έξοδα ξενοδοχείων, κουρεία, είδη ατομικής φροντίδας, προσωπικά είδη) και δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν εντός ΕΕ αλλά και δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων που μέχρι σήμερα μετρούσαν στις φοροαπαλλαγές.

Σχετικά άρθρα

Κανιστρά
Θώμας
Παπαχατζή
Τσαμπαρδούκα
MP
Μιχαλόπουλος
Νούτσος
Μαλαματή
Κασάρας
Μάντζαρης
Μπαρλαγιάννη
Νίκου
Μαράνος
Βραβοσινός
Βλαμίδης
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Πωλείται
Πωλείται
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης