Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Καταπολεμήστε το θυμό με ασπιρίνη – Νέα μελέτη

Οι ξαφνικές εξάρσεις θυμού, μπορούν να καταπολεμηθούν, απλώς με μία ασπιρίνη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα μελέτη Αμερικάνων ερευνητών.

Ο καθηγητής Emil Coccaro, επικεφαλής ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Chicago συμβουλεύει: «Νευριάζετε εύκολα; Μάλλον η ασπιρίνη είναι η λύση στο πρόβλημα σας.»

Σε νέα έρευνα που πραγματοποίησε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «Σύνδρομο της οργής» και οι ξαφνικές εξάρσεις θυμού, ίσως να οφείλονται στην ύπαρξη φλεγμονής στο σώμα μας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές εμφανίζονται στον άνθρωπο από το τέλος της εφηβείας και έπειτα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Coccaro, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που πάσχουν από το «Σύνδρομο της οργής», έχουν υψηλότερο δείκτη φλεγμονής στο αίμα τους από τους υπόλοιπους ενώ τα επίπεδα μίας συγκεκριμένης πρωτεΐνης, ήταν κατά μέσο όρο δύο φορές πιο πάνω. Συνεπώς, όπως προσθέτει, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο ανεξήγητος θυμός οφείλεται στα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά. Η ύπαρξη φλεγμονής μάλιστα, είναι η ισχυρότερη ένδειξη.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ψυχιατρικής JAMA. Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Chicago, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος για τη «θεραπεία» του θυμού με κοινά φάρμακα όπως η ασπιρίνη.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5