Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Alpha Bank
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΜΒΟΛΙΟ

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Καταβολή οδοιπορικών στους καρκινοπαθείς για ακτινοθεραπείες

Από εδώ και πέρα ο ΕΟΠΥΥ θα αποζημιώνει, εκτός από τις δαπάνες μετακίνησης για χημειοθεραπεία και τις δαπάνες μετακίνησης αυτής της ευαίσθητης αυτής ομάδας πολιτών και των συνοδών τους, όταν υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας απαντώντας στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση, σχετικά με την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών μετακίνησης των ασθενών με καρκίνο.
Όπως είπε ο κ. Μπέζας, «ο Οργανισμός μέχρι σήμερα, αποζημιώνει σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΕΚΠΥ τη δαπάνη μετακίνησης ενός ασθενούς, όταν έχει εισαχθεί με βραχεία νοσηλεία, στην περίπτωση δηλαδή που γίνεται χορήγηση χημειοθεραπευτικών σχημάτων, στα Τμήματα Βραχείας Νοσηλείας. Στην περίπτωση αυτή αποζημιώνει και τη δαπάνη μετακίνησης του συνοδού, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ύστερα από έγκριση του αρμόδιου υγειονομικού οργάνου του ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας του.
Όταν μάλιστα υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης της κατάστασης της υγείας του ασφαλισμένου, πλήρως δικαιολογημένοι με ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού και έγκριση από τον Διευθυντή της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΠΥΥ, δικαιολογείται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Δηλαδή, ο Οργανισμός αποζημιώνει τον ασφαλισμένο με το αντίτιμο του αεροπορικού εισιτηρίου. Ποιο ήταν το πρόβλημα που υπήρχε; Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ αποζημιώνονται οι μετακινήσεις για τις χημειοθεραπείες, δεν αποζημιώνονται οι μετακινήσεις για ακτινοθεραπεία, γιατί οι ακτινοθεραπείες (συνεδρίες ακτινοβολιών, x-knife, γ-knife) δεν συμπεριλαμβάνονταν στις βραχείες νοσηλείες, για τις οποίες τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα εκδίδουν εισιτήρια – εξιτήρια σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ.
Δεν ισχύει δηλαδή, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τα οδοιπορικά για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Εκείνο που ισχύει είναι ότι μέχρι σήμερα, με μία στενή ερμηνεία του ΕΚΠΥ η ακτινοθεραπεία θεωρείτο ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη βραχεία νοσηλεία και επομένως δεν μπορούσαν, με βάση το άρθρο 10 του ΕΚΠΥ, να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης για ακτινοθεραπεία. Αυτό το πρόβλημα οφείλαμε να το αντιμετωπίσουμε. Και το αντιμετωπίσαμε όχι με τροποποίηση του ΕΚΠΥ αλλά με ορθή ερμηνεία του».
Συγκεκριμένα, ο ίδιος σημείωσε ότι με την από 1610/5-11-13 απόφασή του το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και αφού έλαβε υπόψη του τις σχετικές γνωμοδοτήσεις της αρμόδιας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Εταιρείας, αποφάσισε ότι οι συνεδρίες της ακτινοθεραπείας πραγματοποιούνται με βραχεία νοσηλεία, όπως ακριβώς και η χορήγηση των χημειοθεραπευτικών σχημάτων στα Τμήματα Βραχείας Νοσηλείας.
Η Διεύθυνση Παροχών του ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε, εισηγήθηκε στο Δ.Σ. του Οργανισμού την ένταξη της ακτινοθεραπείας στη βραχεία νοσηλεία και το Δ.Σ. του Οργανισμού, την αμέσως επόμενη ημέρα 6-11-2013, αποφάσισε την ένταξή της στη βραχεία νοσηλεία και την αποζημίωση των μετακινήσεων σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΕΚΠΥ.
Αναμένεται η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ της απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού, η οποία και επέχει θέση εγκυκλίου, κατέληξε ο κ. Μπέζας.
Πηγή: laikoyra.gr

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Έξι γίδες και 1 τράγος
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ