Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους σε ΟΑΕΔ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρουσιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Με βάση την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εκείνοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι που είναι ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εφόσον έκοψαν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους από την 1/1/2012 και στο εξής.

Ποια είναι τα κριτήρια

Τα κριτήρια και προϋποθέσεις για τους δικαιούχους επιδόματος ανεργίας είναι τα εξής:

* Να έχει υπάρξει τουλάχιστον για τρία χρόνια συνεχώς ή διακεκομμένα ασφαλισμένος στους φορείς που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος

* Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να ξεπερνάει αθροιστικά τις 30.000 ευρώ.

* Αποδεδειγμένη διακοπή του επαγγέλματος από την 1/1/2012

* Ο δικαιούχος θα πρέπει να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του ή άλλου φορέα μετά από τη διακοπή επαγγέλματος.

* Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιο ή τις μετοχές σε σύζυγο ή πρόσωπο α’ και β’ βαθμού συγγένειας.

* Να έχει εξοφλήσει πλήρως τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές

* Να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

* Η διάρκεια καταβολής του επιδόματος θα εξαρτάται από το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης με ελάχιστο χρονικό διάστημα τους τρεις μήνες και ανώτατο τους εννέα, ενώ το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στα 360 ευρώ μηνιαίως.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5