GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

΄΄Καλλικράτη 2΄΄ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Αθανασίου – Ιδρύονται νέοι Δήμοι

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ‘Έρευνα” Τρικάλων.

«Καλλικράτης 2» προ των πυλών;

Με τη δημιουργία περισσότερων δήμων που θα ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις ανάγκες των πολιτών

Η συζήτηση δεν είναι φιλολογική αλλά δεν είναι και συγκεκριμένη. Προέκυψε από δηλώσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Το είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο καταγόμενος από το νησί της Λέσβου. Ο ίδιος δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει για τη Λέσβο τη χωροταξική πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήτοι «σπάσιμο» του καλλικρατικού δήμου Λέσβου και δημιουργία πέντε νέων δήμων».

Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στη Λέσβο αναφερόμενος στο κυρίαρχο θέμα για το νησί,

αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών, στον «Καλλικράτη» ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως η Ν.Δ. θα ακολουθήσει για τη Λέσβο τη χωροταξική πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προκρίνει τη δημιουργία πέντε δήμων στο νησί.»

Λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο κ. Αθανασίου δε θέλησε να κάνει δηλώσεις, δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει πως ισχύει ότι έχει ήδη δεσμευτεί για το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού του «Καλλικράτη».

Το τι είπε και το τι ακριβώς θα γίνει με τον «Καλλικράτη» προφανώς και δεν θα αποφασίσει μόνος του ο κ. Αθανασίου. Ωστόσο, ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει βαρύνουσα σημασία του τι ακριβώς λέει δημόσια. Και επειδή οι απόψεις του είναι ξεκάθαρες για το νησί του, αυτές προφανώς δεν μπορεί να μείνουν στα στενά όρια της Λέσβου. Αν ανοίξει επισήμως, θέμα «Καλλικράτη 2» προφανώς ο Νομός Τρικάλων δεν θα απέχει απ’ αυτή τη συζήτηση. Πολύ δε, περισσότερο από τη στιγμή που ο αυτοδιοικητικός χάρτης του Νομού Τρικάλων δεν ήταν αποτέλεσμα

διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία αλλά (κομματικής) χειραγώγησης.

Επειδή, ακριβώς, η χειραγώγηση της πρότασης του υπουργείου Εσωτερικών είναι εμφανής υπήρχε πριν και έχει διογκωθεί τώρα λόγω της αδυναμίας κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητας από τους νέους δήμους, ένα γενικευμένο κλίμα δυσπιστίας στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών το οποίο μπορεί να μην εκφράζεται ιδιαίτερα, λόγω κυρίως της λαίλαπας των νέων μέτρων που δικαίως έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά υπονομεύει τη συνοχή των νέων δήμων, αλλά και την ίδια τη διοικητική μεταρρύθμιση την οποία απαξιώνει σε επίπεδο κοινωνίας, ως αποτέλεσμα χειραγώγησης που εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές και μεθοδεύσεις και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Η ανάγκη, επομένως, για μία νέα συζήτηση, σε πραγματική βάση αυτή τη φορά, η οποία θα έρθει να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να εγγυηθεί το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, από το Γαρδίκι και το Μυρόφυλλο μέχρι την Πηνειάδα και από το Αγιόφυλλο μέχρι τα Σερβωτά είναι σήμερα, περισσότερο υπαρκτή από ποτέ και ίσως επίκαιρη αν πράγματι ανοίξει θέμα «Καλλικράτη» η νέα κυβέρνηση.

Όσον αφορά το χωροταξικό του Νομού Γρεβενών δεν ήταν – και εδώ – αποτέλεσμα θέλησης της κοινωνίας αλλά μία «διακομματικής» χειραγώγησης ενέργεια, έτσι ώστε εξυπηρετήθηκαν συγκεκριμένα «πολιτικά και άλλα» συμφέροντα σε βάρος του συνόλου των κατοίκων του Νομού μας.

Φωνές ακραίες και υπερβολικές «δημιούργησαν έναν δήμο στο Ν.Γρεβενών με από αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει αδυναμία κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητας.

Ετσι, θ΄ ανοίξει νέα συζήτηση, με τα πραγματικά δεδομένα ώστε οι νέοι δήμοι που θα δημιουργηθούν στο Ν.Γρεβενών θα εγγυώνται το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.


 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εμμανουήλ Παππά
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ενοικιάζεται- Αριστείδου 27
Καπετάν Λουκά 1
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com