CINE GREVENA Κινηματογράφος

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

ΘΗΤΕΙΑ:Ποιοι ήθελαν αύξηση,γιατί δέχτηκαν αμέσως οι πολιτικοί και τι θα γίνει με την εκπαίδευση

Η αύξηση της θητείας συζητείται μήνες τώρα. Έχουν περάσει πέντε ΥΕΘΑ,όλοι δηλώνουν θετικοί στην τρίμηνη αύξηση ,αλλά κανείς δεν έχει τολμήσει να την εφαρμόσει. Ο λόγος είναι προφανής. Το μέτρο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας είναι εξαιρετικά αρνητικό όχι για όσους πρόκειται να καταταγούν,μόνο, αλλά κυρίως για τις οικογένειές τους που πρέπει να τους στηρίξουν οικονομικά για ένα ακόμη τρίμηνο.

Ποιοι θέλουν και ποιοι όχι την αύξηση της θητείας;

Στους ένθερμους υποστηρικτές είναι οι στρατηγοί. Όχι χωρίς επιχειρήματα. Από τη στιγμή που η οροφή δυνάμεων έχει καθοριστεί σ΄ έναν συγκεκριμένο αριθμό, αυτός πρέπει να καλύπτεται κι όχι να απέχει δέκα ή και δεκαπέντε χιλιάδες άνδρες.

Οι στρατιωτικές ηγεσίες που συμφώνησαν για τη μείωση της θητείας είχαν λάβει διαβεβαιώσεις για προσλήψεις 15000 ΕΠΟΠ. Προσελήφθησαν μόνο 5.000.

Από τη στιγμή που κανένας από τους ΥΕΘΑ που πέρασαν δεν είχε το σθένος και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε ριζική αναδιοργάνωση των ΕΔ ,με ουσιαστικό συμμάζεμα των αχρείαστων μονάδων δεν υπήρχε άλλη λύση για τους στρατιωτικούς από το να ζητάνε μονότονα αύξηση της θητείας. Η οικονομική κρίση τους …εξυπηρέτησε. Τι σχέση έχει;

Οι πολιτικοί εμφανίζονται θετικοί για την αύξηση της θητείας όχι επειδή έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την αύξηση της επάνδρωσης των μονάδων. Αν το είχαν καταλάβει δεν θα τη μείωναν. Σκεπτόμενοι μάλλον πονηρά υπολογίζουν ότι με την τρίμηνη αύξηση της θητείας οι δείκτες της ανεργίας των νέων δεν θα ανεβαίνουν με τους ίδιους τρελούς ρυθμούς που ανεβαίνουν σήμερα.

Και βέβαια αυτοί που τη πληρώνουν είναι οι οικογένειες των στρατιωτών οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν τα οικονομικά βάρη του στρατιώτη τους για ένα ακόμη τρίμηνο. Αν βέβαια μπορούν.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι για μία ακόμη φορά η θητεία δεν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ευθύνη. Οι στρατιωτικοί έχουν άποψη και επιχειρήματα για την άυξησή της αλλά θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην “ποιότητα” της εκπαίδευσης των στρατιωτών για να πείσουν ότι δεν αναζητούν μόνο “αγγαρειομάχους” σκοπούς και γκαρσόνια για τα παραθεριστικά κέντρα, αλλά πραγματικά ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μαχητές. Γι΄ αυτό και το θέμα της εκπαίδευσης των στρατιωτών δεν μπορεί να μείνει έξω από την υπόθεση της θητείας.

Ας γίνει τουλάχιστον αυτό ώστε να η θητεία του κάθε νέου να τον κάνει πραγματικό στρατιώτη.

 

 

 

 

 

onalert.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com