Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Η οδός Ε65 έρχεται στη Βουλή την Πέμπτη – Αφορά τα τμήματα Λαμία – Δομοκό και Καλαμπάκα- Γρεβενά

 

Την τελική έγκριση των τροποποιημένων συμβάσεων παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο το υπουργείο Υποδομών, το οποίο έλαβε την Τετάρτη το «πράσινο φως» των δικαστών για τη νέα σύμβαση παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.
Το «ΟΚ» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα νέα νομικά κείμενα των τεσσάρων «παγωμένων» αυτοκινητόδρομων θα επιτρέψει στον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να φέρει τις τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης στη Βουλή, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα γίνει είτε το βράδυ της Πέμπτης είτε το πρωί της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί ένα «θρίλερ», καθώς από το πρωί της Τετάρτης ο κατασκευαστικός κόσμος γινόταν κοινωνός αντικρουόμενων πληροφοριών περί μη έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο των συμβάσεων παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού και του Ε65.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές είχαν ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο Υποδομών για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, το οποίο αποσύρεται από τη σύμβαση παραχώρησης και θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαστές φαίνεται να ζήτησαν από το υπουργείο Υποδομών έγγραφα για τα τμήματα του Ε65, Λαμία – Ξυνιάδα και Καλαμπάκα – Παναγιά, τα οποία δεν θα αποπερατωθούν στην περίοδο κατασκευής, όπως προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση παραχώρησης, αλλά η δημιουργία τους θα εξεταστεί και ίσως προχωρήσει έως το τέλος του 2017.

Τελικώς, όπως μεταδίδεται, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Έτσι, έγκυρες πηγές εκτιμούν ότι την Πέμπτη τόσο οι εν λόγω αυτοκινητόδρομοι όσο και η Ιόνια Οδός θα έχουν πάρει την ουσιαστική και τυπική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάθεση των τροποποιημένων συμβάσεων στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών.

 

tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης